Glen Johnson forlater Liverpool til sommeren

Liverpool-sjef Brendan Rodgers er forberedt på å miste Glen Johnson (30) på fri overgang.

Det er lokalavisen Liverpool Echo som melder at Johnson er ferdig på Anfield og forlater klubben når kontrakten løper ut til sommeren. 30-åringen har ikke startet en Premier League-kamp siden desember.

Les også: Johnson vurderer spill i utlandet

Liverpool-boss Brendan Rodgers sier han ikke har snakket med Johnson om fremtiden, men nordiren berømmer backen for å være profesjonell. Rodgers beskriver en spiller «er enestående på trening og venter tålmodig på å få muligheten» når han omtaler Johnson overfor lokalavisen på Merseyside.

– Jeg har ikke snakket med Glen om fremtiden, så vi får se hva sommeren bringer. Han har en ypperlig innstilling, men det har vært uheldig for ham at vi bare spiller med tre forsvarsspillere, sier Rodgers.

Les også: Benekter å ha vært i kontakt med Roma

Nordiren tror Johnson kan fungere som en av tre midtstoppere, og Liverpool-sjefen vurderer derfor å holde fast ved 3-4-2-1-formasjonen som har brakt rødtrøyene suksess siden nyttår når Newcastle gjester Anfield mandag kveld. I kampen mot Blackburn spilte Liverpool med fire bak for første gang siden 2014.

Da startet Johnson på høyreback i en 4-3-3-formasjon, og etter kampen fikk han ros av manager Rodgers.

30-åringen kom til Liverpool fra Portsmouth for 16 millioner pund sommeren 2009, og han har siden fått med seg 194 kamper og ni scoringer for Anfield-klubben i alle turneringer.