Hælskaden til Henderson ikke endelig kurert

Jordan Henderson og Liverpool håper at man greier å håndtere kapteinens kompliserte hælskade med behandling fremover.

Selv om Jordan Henderson har vært ute med et brukket ben i foten, er det en slitasjeskade i venstre hæl som har skapt og skaper mest bryderi for midtbanespilleren.

Helt siden april har Jordon kjent seg utilpass som følge av smerter i hælen. Henderson måtte til slutt kaste inn håndkleet i sesongens første hjemmekamp mot Bournemouth i midten av august, og det har tatt tre og en halv måned før han kom tilbake på banen igjen.

Det er en komplisert skade som vi ikke skal prøve å diagnosere for mye, men det skal dreie seg om bindevevshinnen utenpå muskelen ved hælens underside som har tyknet til og gir smerter som bl.a. er kjent hos ballettdansere. Det er en skade som ikke kan kureres i en håndvending, men heller behandles. Det skal være en risiko for at hinnen til slutt ryker og som vil gi et nytt opphold, men som også kan være en løsning på lang sikt da det vil løsne på det trykket som igjen gir smerter.

- Det har ikke vært hyggelig å være rundt meg de seneste tre månedene, innrømmer Henderson til Liverpool Echo. Både klubb og spiller har snudd hver stein for å prøve å komme mest mulig til bunns i problemet, og Henderson har bl.a. vært til USA for behandling.

- Det har vært svært vanskelig. Dette er det lengste jeg har vært ute med skade og det har bekymret meg mye.

- Det var uutholdelig hver gang jeg tro på foten, som en brennende, huggende smerte i en nerve. Selv da jeg lå i senga kunne jeg kjenne smerte.

- Med mitt brudd i foten visste jeg nøyaktig hvor lenge jeg ville være ute, men angående hælen er det intet tidsskjema, det finnes i virkeligheten ingen kur.

- Det er det vanskeligste, å aldri vite hvor lenge det ville vare før jeg var tilbake. Det var tider hvor jeg var langt nede.

- Det er mange som sier at jeg skal fortsette å sette kortisoninnsprøytninger og til slutt vil det trolig bare ryke og dermed ta vekk det presset som er. Noen har opplevd det før og vært ute i noen måneder, mens andre har vært tilbake etter en uke eller to. Det er problemet, du vet ikke helt hva som kommer til å skje men jeg må bare holde det gående og så får det bli som det blir.

- Det er mye bedre nå, men hvis jeg føler litt smerte kommer tankene om at «er det på vei tilbake igjen».

- Jeg må bare prøve å glemme det å konsentrere meg om fotballen. Jeg er bedre nå en noen gang siden jeg begynte å merke det, og nå ønsker jeg å bidra ute på banen.

- Dette har gitt meg forståelse av hva jeg har og hvor viktig fotball er for meg.