Håper på en etterlengtet opptur

Newcastle-spillerne sliter med selvtilliten før oppgjøret mot Liverpool søndag, mener manageren.

– Dette er fotball, så man vet aldri. Man tar alle jobber vel vitende om utålmodigheten som er i fotball, og at man trenger resultater, forteller Steve McClaren, som ikke har fått forsikringer om å beholde managerjobben etter seks måneder i Newcastle.

Den rutinerte 54-åringen har ikke vært i stand til å snu skuta på St. James’ Park slik ledelsen hadde håpet, men klubbeier Mike Ashley har ikke tatt kontakt med lagsjefen selv om han hadde et forhåndsbestemt møte med administrerende direktør Lee Charnley tidligere denne uka.

Newcastle ligger nest sist i Premier League etter 14 runder, og Sheffield Wednesday fra Championship slo laget ut av ligacupen allerede i september. De to siste kampene har endt med 0–3 og 1–5 mot henholdsvis Leicester og Crystal Palace.

Saken fortsetter under.


RAKNET I LONDON: Crystal Palace banket inn fem scoringer mot Newcastle. (Video: TV 2)

– Selvtilliten vår er veldig skjør

Forklarende nok brukte Newcastle-manageren ordet «selvtillit» hele 34 ganger under møtet med pressen i går, skriver The Guardian. Det er en stor mangelvare i klubben etter bare to ligaseire så langt denne sesongen.

– Mange sier at spillerne ikke bryr seg eller prøver, men i enhver idrett er selvtillit et enormt, enormt ord. Selvtilliten vår er, akkurat nå, veldig skjør. Men det betyr ikke at vi ikke prøver eller at vi ikke bryr oss. Det kan kanskje virke slik noen ganger, men det er absolutt ikke hva dette handler om.

Selv har McClaren – med en fortid som sjef for blant annet det engelske landslaget, den nederlandske klubben Twente, tyske Wolfsburg og som assistent for sir Alex Ferguson i Manchester United for omtrent 15 år siden – ingen planer om å trekke seg fra stillingen sin.

Les også: Skadeproblemer for Newcastle

I stedet ser han fremover mot møtet med formsterke Liverpool søndag ettermiddag, og det kommer trolig til å bli gjort noen forandringer på laget som slapp inn hele fem mål i forrige ligarunde.

Newcastle med tre bak?

Newcastle-sjefen la om til en formasjon med tre forsvarere etter første omgang mot Crystal Palace, da vertene ledet 3–1 i hovedstaden. Drøyt minuttet etter sidebyttet la likevel Yannick Bolasie på til 4–1, men det tok omtrent en hel omgang før den femte scoringen kom.

Mot Liverpool er det ikke kjent om McClaren velger å holde på 3–5–2-formasjonen, ifølge avisen Chronicle, men den nederlandske spissen Siem de Jong ligger an til å starte sin første ligakamp for sesongen.

– Vi har sett på laget og spillerne under trening. Det er viktig at vi velger riktig lag på søndag, og at vi velger dem som kan håndtere denne situasjonen. De må kunne tåle presset og prestere bra, sier Newcastle-manageren.

Saken fortsetter under.


TROR HAN SPARKES: TV 2-ekspert regner med at Newcastle bytter manager. (Video: TV 2)

Når desember nå vises i kalenderen, kan laget fra nordøst bare se tilbake på totalt fem seire i Premier League i 2015. McLaren, som kaller det «frustrerende», sier de trodde at ting endelig skulle snu da Bournemouth ble slått på bortebane før landslagspausen forrige måned, men at ustabilitet og dårlig selvtillit har knekt dem igjen.

– Kan se Dortmund i Liverpool-laget

I motsatt ende har Liverpool-fansen fått kjenne på en fin seiersrekke etter at Crystal Palace vant 2–1 på Anfield i starten av november. Nederlaget plager fortsatt manager Jürgen Klopp, men tyskeren kan se tilbake på sju seire i løpet av sine elleve første kamper i klubben.

Effekten han har hatt på laget hittil, er ikke noe som overrasker McClaren. Faktisk ser briten likheter mellom Liverpool og Borussia Dortmund under ledelse av Klopp, ifølge Chronicle, og han tror de røde supporterne har mye mer i vente.

– Han er en kvalitetstrener som jeg kjenner godt fra Dortmund i Tyskland. Jeg har møtt dem et par ganger. Jeg kan se Dortmund i dette Liverpool-laget. Det kommer seg, sier McClaren.

Imponerte McClaren i midtuka

Sesongens største Liverpool-seier, der Daniel Sturridge, med presis hjelp fra midtbanen, snudde 0–1 til ledelse mot Southampton – i sin første start etter den siste skaden – ga rødtrøyene en billett til dobbeltmøtet med Stoke i ligacupens semifinale.

– De demonstrerte hva de er kapable til. De har veldig gode spillere med kvaliteter, og de jobber steinhardt. Jürgen gjør det veldig bra, konkluderer den pressede Newcastle-manageren.

Avspark mellom Newcastle og Liverpool på St. James’ Park er søndag klokka 17 norsk tid.