Håper på mer førstelagsspill

Liverpools tredjekeeper, Danny Ward, håper på mer førstelagsspill på utlån hos Morecambe. Manager Jim Bentley lider valgets kvaler foran hjemmekampen mot Accrington i morgen ettermiddag.

Danny Ward debuterte for Morecambe mot Carlisle United for et par uker siden, men den utlånte Liverpool-keeperen var opptatt med landslagsoppdrag sist helg, og Andreas Arestidou voktet buret for Morecambe mot Exeter. I morgen vil manager Jim Bentley ha begge de to keeperne tilgjengelig for første gang etter at Ward sluttet seg til League Two-klubben.

21 år gamle Ward er faktisk den sjette keeperen som Morecambe har benyttet denne sesongen. Han imponerte i debuten på Brunton Park, og håper nå på mer spilletid.

- Førstelagsspill er egentlig noe jeg har behøvd i et par sesonger nå. På grunn av omstendighetene har jeg ikke fått det i Liverpool. Det var en lettelse å komme på banen og få debutere for Morecambe. Jeg satte virkelig pris på debuten, og nå ser jeg frem til mer førstelagsspill, sier Ward til Lancaster Guardian.

- Det er ideelt for meg at jeg får spille kamper nå mot slutten av sesongen. Forhåpentligvis kan dette bli en fruktbar periode både for meg og Morecambe.

Rett etter at Morecambe-debuten var unnagjort reiste Ward med det walisiske landslaget til Israel.

- Det har vært et par hektiske uker for meg. Jeg har fått sett de ulike sidene av fotballen, men vi kjemper for tre poeng om det er med Wales, Liverpool eller Morecambe. Alle lag er ute etter det samme.

- Erfaringene jeg høster med landslaget er flotte for meg. Jeg omgås spillere som Gareth Bale og Aaron Ramsey, og slikt kan bare heve deg som spiller, og spesielt som målvakt. Stemningen er veldig god i landslagstroppen. Jeg har vært involvert med landslaget et par ganger nå, og det går veldig bra.

Ward har sittet på benken 19 ganger for Liverpool denne sesongen, på grunn av skaden til Brad Jones.


- Målet mitt er å komme på banen i store kamper på Anfield i fremtiden. Erfaringene jeg har høstet på innbytterbenken vil komme godt med. Jeg er heldig som har en god keepertrener i Liverpool. John Achterberg spilte for Tranmere i årevis. Han har jobbet med keepere som Pepe Reina og Simon Mignolet. Det at jeg har vært i kontakt med disse målvaktene og trent med dem opp gjennom årene, vil forhåpentligvis føre til at jeg er godt rustet med tanke på min egen karriere.

Det er full runde i lavere divisjoner i England i morgen, langfredag, og lokaloppgjøret mellom Morecambe og Accrington Stanley på Globe Arena sparkes i gang klokken 16.00 norsk tid.