Har aldri vunnet på Liberty Stadium

Liverpool har aldri vunnet på Liberty Stadium. Så langt står de røde med to uavgjorte resultater og et tap på Swanseas relativt nye stadionanlegg.

I ligasammenheng har Liverpool og Swansea møtt hverandre 27 ganger. Liverpool har vunnet 13 av kampene, mens sju har endt uavgjort og sju er vunnet av Swansea.

I Swansea har imidlertid svanene et godt tak på de røde. Vertene har nemlig vunnet sju kamper, fire er endt uavgjort, mens Liverpool bare har vunnet to ganger.

Liverpool har slått Swansea to ganger så langt denne sesongen. Begge kampene ble spilt på Anfield. Siste kamp mellom lagene på Liberty Stadium endte uavgjort 2-2.

De to siste kampene mellom lagene i Wales har endt med uavgjort resultat. Det har aldri vært spilt tre uavgjortkamper på rad mellom lagene der.

Liverpool har bare vunnet to ganger i ligasammenheng i Swansea. 2-0 i april 1958 og 3-0 i september 1982. Sistnevnte seier er Liverpools eneste seier på de ni siste bortekampene i ligaen mot svanene.

Dersom Liverpool vinner i kveld vil det være tredje gang de vinner begge ligakampene mot Swansea i samme sesong.

Liverpool har vunnet de tre siste kampene mot Swansea i liga og cup. De har ikke vunnet fire på rad mot den walisiske klubben siden desember 1958.

Roger Hunt er den eneste som har gjort hat-trick for Liverpool mot Swansea i ligasammenheng. Det skjedde i en 5-0 seier på Anfield i november 1961. Den største ligaseieren over Swansea noensinne.

Da lagene møttes i ligacupen tidligere denne sesongen ledet Jordan Henderson Liverpool som kaptein for aller første gang. Som kaptein har Henderson en strålende statistikk med 10 kamper vunnet og tre uavgjorte på 13 forsøk.

Daniel Sturridge har gjort fire mål for Liverpool på 259 minutter med spilletid mot Swansea (3 kamper). Han har scoret flere ligamål mot Swansea enn mot noe annet lag (like mange som mot Fulham og Newcastle).

Mamadou Sakho debuterte for Liverpool på Liberty Stadium forrige sesong.

Liverpool har holdt buret rent i sine fem siste bortekamper i ligaen. Klarer de å holde nullen mot Swansea i kveld vil de tangere klubbrekorden fra 1965/66 og 1971/72.

Liverpool er det eneste ubeseirede laget i alle de fire øverste divisjonene i England dette kalenderåret. De røde har vunnet ni og spilt uavgjort i tre kamper siden de tapte på Old Trafford i midten av desember. Brendan Rodgers sine menn har plukket 30 av de siste 36 mulige poengene, og vunnet sine fire siste ligakamper.

Swansea har vært på øvre tabellhalvdel gjennom hele sesongen.

Jonjo Shelvey gjorde sju mål på 69 kamper for Liverpool. Forrige sesong scoret han i begge ligamøtene mellom klubbene, mens han denne sesongen headet et selvmål i ligakampen på Anfield i desember.

Statistikk: Ged Rea