Har bare vunnet én bortekamp mot topplagene

Brendan Rodgers har tilgode å overbevise mot Champions League-utfordrerne på bortebane.

På 12 seriekamper borte mot de største rivalene i Premier League, har Brendan Rodgers bare vunnet én gang.

Fire ganger har det blitt uavgjort, og sju ganger tap, mot Chelsea, Manchester City, Arsenal og Manchester United, skriver Liverpool Echo.

Det er statistikken han nå må bryte mot Arsenal, for å vise for alvor at Liverpool er en toppkandidat denne sesongen.

24 baklengs på 12 kamper

Etter to serierunder uten baklengs og seks poeng er det optimisme å spore i Liverpool-leiren, men den kan fort forsvinne på Emirates.

- Hvis man blir feid av banen av Arsenal er momentumet som er skapt borte. En nøkkel for Rodgers håp om å utfordre for en Champions League-plass er å bedre de rødes pinlige rekord mot topp fire-rivalene, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

På disse kampene har Liverpool bare én gang holdt buret reint, og har scoret 14 mål og sluppet inn 24 mål, skriver Liverpool Echo.

Mot Chelsea, Manchester City, Arsenal og Manchester United sist sesong fikk Liverpool bare med seg fem av potensielt 24 poeng, slapp inn 11 mål på bortebane mot lagene.

Svikter når mye står på spill?

Fem poeng var også det man fikk med seg i Rodgers første sesong mot disse lagene, mens in 2013/2014 ble det 12 av 24 poeng. Men også da ble det tap mot City, Chelsea og Arsenal, men seier borte mot David Moyes Manchester United.

Han mener det virker som om spillerne svikter i disse viktige kampene.

- Når mye står på spill, har for mange visnet. Siste kampen på Emirates i april er et perfekt eksempel på det, da 4-1 effektivt satte en stopper for racet om en topp fire-plassering, skriver Pearce.

LES OGSÅ: Henderson tviler på at han kan spille