Har kommet langt i forhandlingene

Jürgen Klopp kan bli Liverpool-manager før helgen.

Liverpool skal nå være svært nær en avtale som gjør Jürgen Klopp til klubbens nye manager, etter møter nær Liverpool FC sine kontorer i Bloomsbury sentralt i London, skriver Simon Hughes i The Independent.

 

Han sier tyskeren vil bli Liverpools nye manager, etter at partene skal ha kommet til enighet om hvordan klubben opererer i overgangsmarkedet. 48-åringen jobbet nært med sin daglige leder Hans-Joachim Watzke og sportsdirektør Michael Zorc i Dortmund, og skal ha ønsket klarhet i om han vil få siste ord når det kommer til overganger i Liverpool.

 

Det var tette bånd mellom Zorc, som er tidligere Dortmund-spiller, og Klopp - og det er en mulighet at en slik rolle kan bli opprettet også i Liverpool, for å tette avstanden mellom styrerommet og manageren. Det vil ikke påvirke den mye kritiserte transferkomitéen. 

 

Hughes skriver videre at kontraktsforhandlingene er i gang mellom Bayern og Pep Guardiala, og selv om katalaneren er ønsket i begge Manchester-klubbene, vil han bli i Tyskland i minst 18 måneder til. Så lenge er ikke Klopp villig til å vente, og nå er tankene hans i Liverpool.

 

Han er ikke bare fristet av klubbens historie, men også den enorme utfordringen, som vil være like stor som den han startet på i Dortmund i 2008.

 

Den tidligere storspilleren Stefan Effenberg skal være en nær venn av Klopp. Han uttalte seg i går.

 

– Når du kommer til et lag, og alt fungerer 100 prosent, så er det ikke en utfordring for en trener. Dette vil være en utfordring for Jürgen Klopp: å bygge et nytt lag, og skape noe nytt. Personligheten hans er sterk, og jeg tror han vil være tilbake som trener igjen veldig snart. Jeg kan ikke si det offentlig, men jeg vet noe. Dette kan være Liverpool.