Har kuttet ut alle former for uteliv

Emre Can tar fotballkarrieren seriøst, og innrømmer at mange nok vil betrakte hans sosiale liv som kjedelig.

– Det er vanskelig å få tid til å gå ut på byen når det spilles kamper hver tredje dag. Det er ikke mye tid til uteliv. Det handler enten om å forberede seg til kamp, eller restitusjon etter kamper. Jeg liker uansett bedre å tilbringe tiden med venner hjemme, forklarer Can til Daily Mail.

– Jeg har ikke oppsøkt en eneste nattklubb eller bar denne sesongen. Sist jeg besøkte en bar var trolig i juli, da jeg var på ferie i Bodrum. Det er et veldig fint sted, som tiltrekker seg mange turister.

I dag kan 21-åringen spille sin 53.kamp dette kalenderåret, når vi tar med kamper både for klubb og landslag, og han kan ende opp med å spille hele 65 kamper før 2015 er omme. Da er det kanskje naturlig at mesteparten av fritiden brukes til å se film sammen med bestekompisen hjemme i Formby. Det tette kamp-programmet fører til at det heller ikke blir så mange treningsøkter som det ellers ville ha vært.

– Vi har egentlig ikke så mye tid til å trene, for det skal spilles så mange kamper. Så treningsoppleget er ikke så ulikt det vi hadde under den forrige manageren.

– Vi har fått tak i en strålende manager

Can spilte tre kamper mot Klopps Borussia Dortmund i Tyskland. En gang for Bayern München og to ganger for Bayer Leverkusen. Uten å tape.

– Første gang jeg møtte hans lag var i min siste kamp for Bayern. Jeg kom inn for Mario Gomez, og kampen endte 1-1. Det var ikke i tankene mine den gangen at jeg en dag skulle spille for ham, i England, men jeg er veldig glad for at vi har fått tak en så strålende manager.

– Det stemmer at jeg ikke tapte mot ham i Tyskland, men det var veldig tøffe kamper. Dortmund legger alltid mye press på motstanderen, og gjorde livet surt for oss. Vi hadde kanskje en god dag.

 

Ready for tomorrow!!! Good night everyone😊✌️💪 #liverpool #ynwa

Et bilde publisert av Emre Can (@ec2323)

– Jeg kjente ikke Klopp personlig før han kom hit, men jeg har selvsagt sett ham på jobb. Som folk ser er han veldig følelsesladet på sidelinjen. Det er grunnen til at han lykkes.

– Jürgen Klopp besitter en vinnermentalitet. Han hungrer etter titler. Og det han innprenter oss er at dersom vi tror på det, så har vi evnene som skal til for å vinne kampene. Seieren over Chelsea var svært viktig, fordi det var lenge siden sist vi hadde vunnet en bortekamp. Vi ønsker å spille i Champions League. Med hardt arbeid kan vi forhåpentligvis ta oss inn blant topp fire. Vi har en god sjanse.

– Ingen kan erstatte Steven Gerrard

Can ble benyttet som forsvarsspiller av Brendan Rodgers, og det var også i den rollen han figurerte da Liverpool tapte 3-1 for Crystal Palace i mai, i Steven Gerrards siste kamp på Anfield. Tyskeren med tyrkiske aner er blitt betraktet som en av Gerrards arvtakere.

– Jeg tror ikke noen kan erstatte Steven Gerrard, om det hadde vært Messi eller hvem som helst. Selvsagt hadde jeg likt å følge i hans fotspor, men han var bare Liverpools beste spiller, ikke bare på banen, men utenfor banen også.

Gerrard vil være tilbake på Anfield i dag, som tilskuer, ettersom sesongen er over for LA Galaxy i Major League Soccer.

LES OGSÅ: Can tatt ut som forsvarsspiller