Henderson om livet etter Gerrard

Jordan Henderson innrømmer at han kommer til å savne Steven Gerrard neste sesong, men føler seg trygg på at Liverpool skal klare seg bra også uten scouseren.

Gerrard slutter seg som kjent til LA Galaxy til sommeren, og Henderson kan bli mannen som tar over kapteinsvervet etter ham.

- Det var typisk Stevie, sier Henderson til Liverpool Echo om Gerrards vinnermål mot Queens Park Rangers i går.

- Han vil være skuffet over straffesparket, men han la det raskt bak seg, konsentrerte seg om kampen og scoret vinnermålet. Jeg var glad på hans vegne, for jeg er sikker på at han ikke ville ha vært i stand til å tenke på annet enn straffesparket hele kvelden om han ikke hadde gjort det målet.

- Det er slik han er. Av og til kan en straffemiss påvirke folk negativt, man han sto på helt til siste slutt og scoret vinnermålet helt på tampen, noe som var fantastisk.

- Det vil være et stort tap for laget når han forlater oss. Stevie er vår leder, og har stor påvirkningskraft på kampene for oss. Du vil savne en slik spiller.

- Men samtidig må vi komme oss videre, når han forlater oss. Jeg tror vi har spillerne som kan forbedre oss og heve oss slik at vi får en veldig god sesong neste sesong.

- Det har vært vanskelig den siste tiden. Vi har ikke vunnet så mange kamper som vi hadde ønsket, men vi har stått på og jobbet som et lag, og vi forsøker å forbedre oss på områder hvor vi vet vi må bli bedre.

- Vi visste det ville bli vanskelig mot et QPR-lag som kjempet for livet. Jeg synes vi tidvis var gode, men vi kan fortsatt bli bedre til å holde på ballen i angrep. Det var viktig for oss å vinne igjen. Det var hovedsaken.

- Vi har kvalitetsspillere i klubben. Henter vi inn flere i sommer ønsker vi dem velkommen, for jo bedre spillere vi har her, jo bedre er det for alle på laget. Konkurranse om plassene vil få alle til å heve seg, og vi skal forsøke å vinne trofeer og kvalifisere oss for Champions League.

- Som en ung tropp må vi fortsette å forbedre oss. Når neste sesong starter vil vi være klare til innsats igjen.

Dersom det blir Europa League i stedet for Champions League for Liverpool neste sesong, er ikke det noe Henderson ser mørkt på.

- Vi har selvsagt sett tidligere at deltakelse i Europa League har gått ut over ligaformen til enkelte lag. Vi må sørge for at det ikke skjer oss. Jo flere turneringer vi deltar i, jo bedre er det, for vi ønsker å vinne trofeer. Jeg tror alle vil se frem til å spille i Europa League om vi skulle havne der. Men nå ønsker vi å avslutte denne sesongen sterkt. Klarer vi det, vil det bidra til at vi har et godt utgangspunkt foran neste sesong.