Henderson takker Gerrard for støtten

Visekaptein Jordan Henderson gir kaptein Steven Gerrard mye av æren for sin egen fremgang.

– Steven var en av hovedgrunnene til at jeg kom til Liverpool. Jeg ønsket å spille med store spillere som ham. Han har vært fantastisk for meg, og jeg kan ikke takke ham nok for alt han har gjort for meg, sier Henderson til BBC-programmet Football Focus, ifølge LIverpools offisielle hjemmeside.

Henderson opplevde en vanskelig start på Liverpool-karrieren etter overgangen fra Sunderland sommeren 2011. 24-åringen er takknemlig for støtten han fikk av Steven Gerrard.

Les også: Henderson skryter av angrepstrioen

– Jeg var ganske ung da jeg kom til en så stor klubb som Liverpool, så Stevie har hatt veldig stor innflytelse på meg. Selv da jeg var yngre lærte jeg mye bare av å se ham spille. I begynnelsen var det litt rart å trene med ham, men han fikk meg til å føle meg komfortabel, sier Henderson.

Midtbanedynamoen fikk ofte kritikk for sine prestasjoner i debutsesongen på Anfield, før han havnet på benken da Brendan Rodgers overtok managerjobben etter Kenny Dalglish. Men Henderson kjempet seg inn på laget igjen og er nå visekaptein bak klubblegende og mentor Steven Gerrard.

Se også: WEB-TV: Gerrard drar til sommeren

– Han var veldig ydmyk, og det førte til at jeg bare fikk enda mer respekt for ham. Steven har vært fantastisk fra dag én. Når ting ikke gikk så bra for meg, ga han meg råd og oppmuntring. Jeg følte alltid at han så hvor mye jeg ønsket å forbedre meg, og at han ønsket at jeg skulle gjøre det bra. Jeg synes at jeg har forbedret meg de siste årene, og mye av æren skal gå til Steven, avslutter Henderson.