Hendersons beste tall

Statistikk viser at Jordan Henderson har levert sin beste sesong i Premier League. Nå kan midtbanespilleren bli belønnet med en ny og lukrativ Liverpool-kontrakt.

Tall fra Opta viser at Jordan Henderson har levert sin beste sesong noensinne. Hans seks ligamål så langt denne sesongen er personlig rekord i Premier League. Det samme er hans åtte målgivende pasninger i ligasammenheng.

Åtte målgivende pasninger i Premier League gjør også midtbanespilleren til assistkonge i Liverpool FC. Tar man med Hendersons målgivende pasninger i FA-cupen og ligacupen er han oppe i totalt 13 for sesongen, noe som er hele fire flere enn Raheem Sterling på andreplass på listen. Av Sterlings ni assists har sju kommet i ligaen.

Hendersons seks ligamål gjør at det bare er nettopp Sterling med sju som har gjort flere ligamål for klubben denne sesongen. Steven Gerrard har gjort like mange som Henderson. Totalt for alle turneringer har Henderson gjort sju mål, noe som er like mange som Philippe Coutinho. Bare Sterling med 11 og Gerrard med 10 har gjort flere.

SE VÅR SESONGSTATISTIKK

En rekke engelske aviser, inkludert Liverpool Echo, rapporterer i dag at Henderson kommer til å signere en ny femårskontrakt verdt £100,000 i uken i løpet av de nærmeste dagene. Partene er ifølge lokalavisen enige om innholdet i avtalen, og en offisiell kunngjøring ventes før uken er omme.

Hendersons nåværende avtale er ifølge Echo verdt £60,000 i uken, og han er favoritt til å erstatte Steven Gerrard som klubbens kaptein fra neste sesong av.

(Video med tillatelse fra TV 2)