Henter inspirasjon fra Dortmund-suksessen

Jordon Ibe ser positivt på fremtiden og håper karrieren kan skyte fart med hjelp fra Jürgen Klopp.

Den dribleglade tenåringen peker på jobben Klopp gjorde i Tyskland som en gulrot for at han og de andre talentene i Liverpool skal komme opp på et høyere nivå.

– Han gjorde åpenbart en strålende jobb i Borussia Dortmund. Det at de unge han hentet inn var en stor del av suksessen, er oppmuntrende for folk som meg, forteller Ibe, ifølge klubbens nettsider.

– Noen av dem spiller på høyeste nivå

Dortmund vant blant annet Bundesliga, den tyske toppdivisjonen, to ganger på rad med Klopp som sjef, og laget nådde Champions League-finalen for tre sesonger siden.

– De ungguttene i Dortmund ble selvsagt ikke bare litt bedre heller. Noen av dem, som Robert Lewandowski, har blitt spillere som er på aller høyeste nivå i Champions League. Forhåpentligvis kan han hjelpe meg og noen av guttene her til å gjøre det samme, sier Ibe.

Liverpool-vingen har vært på banen i seks av Klopps sju første kamper som rød manager, og mot Chelsea og Rubin noterte 19-åringen seg for henholdsvis en målgivende pasning og sin første nettkjenning for klubben.

Les også: Klopp hadde prat på tomannshånd med Ibe

Scoringen hans i Russland sørget for Liverpools første trepoenger i Europaligaen denne sesongen.

– Jeg håper egenskapene mine – fart, styrke og å være i stand til å passere folk – vil passe måten han ønsker å spille på, og at jeg kan få noen muligheter, fortsetter Ibe.

Saken fortsetter under.

Nå står 1995-modellen med totalt 30 opptredener i Liverpool-drakt siden han debuterte mot Queens Park Rangers i mai 2013. Ibe har i tillegg vært på utlån i både Birmingham og Derby i divisjonen under.

Mer oppmerksomhet utenfor banen

Dermed er han også blitt bedre kjent med statusen som kjendis. Unggutten, som har godt over en halv million følgere i sosiale medier, sier han føler seg ydmyk når noen kommer bort til ham for en autograf, men trives godt med oppmerksomheten.

– Det har skjedd noen ganger med meg. Vanligvis er det barn, ikke voksne. Jeg tror at barn, naturlig sett, er mer entusiastiske og vil komme frem og si hei. Dersom jeg selv hadde sett en kjent fotballspiller, som David Beckham, ville jeg nok blitt «star-struck». Så at noen blir opprømte av å møte meg, føles rart, forklarer Ibe.

– Jeg vet hvordan det er å være et barn som har lyst på en autograf, så jeg er bare glad for å stoppe opp og prate eller ta et bilde, legger han til.

Ibe har startet seks ganger og fått sju innhopp så langt denne sesongen.

Les også: Ibe etter søndagens tap: – Alle er sinte