Herfra er vi minst dødelige av alle

Bare fire ganger denne sesongen har Liverpool scoret i ligaen etter hjørnespark eller frispark. I fjor var det ganske annerledes.

Liverpool har denne sesongen fått et dødballproblem. 

Bare fire ganger denne sesongen har Liverpool funnet nettmaskene fra corner eller frispark.

Det plasserer Liverpool nederst i Premier League sammen med Swansea i forhold til antall scoringer fra faste situasjoner.

Ifølge statistikken fra Whoscored.com har Liverpool trengt i snitt 765 spilleminutter mellom hver gang ballen havnet i nettet på offensive dødballer.

Denne statistikken er vel og merke kun for ligakamper. 

Ett av målene er kommet på direkte frispark, ifølge Liverpool FCs egen statistikk.

Aller farligst i fjor

I motsatt ende av skalaen er Tottenham med 16 mål fra dødballer, etterfulgt av West Bromwich med 15, og 14 mål på Arsenal og Crystal Palace. Serieleder Chelsea har 12 scoringer etter dødball.

Den grelle statistikken står i sterk kontrast til fjoråret, hvor Liverpool var ligaens mest effektive lag på dødballer.

I 2013/2014 ble det tilsammen 26 scoringer fra corner og frispark, ifølge Whoscored. I tillegg ble det scoret 10 ganger fra straffemerket i fjor, mot 5 ganger i år.

Liverpools manager Brendan Rodgers gjorde det også helt klart at laget har hatt et problem foran mål, da han møtte pressen etter 1-0-tapet for Hull tirsdag. 

- Mangler 50 mål i laget

Hovedutfordringene i sommer blir å finne en måte å hente inn igjen de 50 målene han har mistet fra fjorårssesongen til nå.

- Hver sesong må man prøve å forbedre seg. Man kan ikke overse at vi har mistet over 50 mål. Og realiteten er at det er ikke er i laget lenger. Alle lag som mister det, vil slite, sa Rodgers.

Sesongen før var det 11 mål fra dødballer, med fem straffescoringer. 

KOMMENTAR: Skrikende behov for friskt blod