Historisk målfattig toppscorer?

To ganger i historien har toppscoreren til Liverpool i ligaen feilet i nå et tosifret antall mål. Ni scoringer er en bunnrekord som kan bli slått denne sesongen.

Med åtte ligakamper igjen av sesongen er Steven Gerrard og Raheem Sterling Liverpools toppscorere i Premier League med seks fulltreffere hver.

De neste på listen er Jordan Henderson med fem og så følger Philippe Coutinho, Adam Lallana og Daniel Sturridge med fire hver.

Fire av målene til Gerrard har kommet på straffespark, og kapteinen som ikke lenger spiller regelmessig på laget vil uansett være suspendert i de to neste ligakampene. Sterling har blitt flyttet litt rundt i forskjellige posisjoner og står med én scoring på de siste åtte forsøkene i Premier League.

Av de øvrige kan en kar som Daniel Sturridge fortsatt bli toppscorer, men i en sesong hvor andre spisser som Rickie Lambert, Mario Balotelli og Fabio Borini sjelden har funnet nettmaskene begynner det å haste om dette ikke skal bli en tidenes verste sesong for toppscoreren i Liverpool FC.

I 1903-04, da Liverpool rykket ned fra daværende 1.divisjon og bare scoret 49 mål på 34 kamper, nettet Jack Cox flest med beskjedne ni fulltreffere.

Over hundre år senere, i 2004-05, ble Liverpool nr. 5 i Premier League og hvor de røde scoret 52 mål på 38 kamper. I en svak første sesong i ligaen, men hvor man opplevde mirakelet i Istanbul, hadde Rafael Benitez ingen notorisk målscorer. Milan Baros ble toppscorer med ni ligamål, foran Luis Garcia (8), Steven Gerrard (7) og John Arne Riise (6).

Kilde: Jonny Stokkeland, LFC Official Archives