Hjemreise for Firmino og Coutinho

Firmino var involvert i åpningsmålet til Brasil, og Coutinho scoret i straffespark-konkurransen, men det var ikke nok til å hindre at Paraguay sendte dem ut av Copa America.

Brasil ble slått ut i kvartfinalen av Copa America etter at det sto 1-1 etter 90 minutter og man gikk rett til straffespark.

Brasil tok ledelsen etter 15 minutter da Alves la inn fra høyre etter et pent oppbygget angrep, Firmino dro med seg en forsvarer og lot ballen passere bak seg, og Robinho kunne avslutte ved den bortre stolpen.

Roberto Firmino ble byttet ut etter 69 minutter etter en heller anonym kamp hvor han kom lite med i spillet. Like etter fikk Paraguay straffe etter hands av Thiago Silva, som det ble scoret på. Philippe Coutinho fikk gult kort for å ha kommet for sent inn i en takling etter 76.minutter.

Coutinho spilte en god kamp og viste flere lekre detaljer (se under). Han tok også det femte og siste straffesparket til Brasil, og scoret sikkert, men det hjalp ikke siden misser av Ribeiro og Costa gjorde at Paraguay gikk videre etter 4-3 på straffer.

Dette er den første gangen Firmino spiller etter at overgangen fra Hoffenheim til Liverpool ble bekreftet tidligere denne uka. I forrige Brasil-kamp, mot Venezuela, ble 23-åringen matchvinner.

Coutinho startet sin andre kamp i turneringen på rad etter å ha sett den første fra benken og kommet inn i den øvrige. Vinneren av oppgjøret møter Argentina til semifinale natt til onsdag. I den andre semifinalen skal Chile møte Peru.

Finalen av Copa América spilles neste lørdag, 4. juli, klokka 22.00.