Hodgson: - Ikke døm Sterling for hardt

Englands landslagssjef ber folk huske på at Raheem Sterling er ung, og ikke har erfaringen til Steven Gerrard. 20-åringen får de beste skussmål fra Hodgson både på og utenfor banen.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at forhandlingene mellom Raheem Sterling og Liverpool FC har brutt sammen, etter agent Aidy Wards harde utfall tidligere på dagen.

Midt oppi kontraktsbråket ble Sterling selv tatt ut i Englands tropp til Irland 7. juni og Solvenia 14. juni.

Englands landslagssjef, og tidligere Liverpool-manager, Roy Hodgson sier hans dør er åpen om Sterling skulle trenge noen råd på veien.

- Jeg er alltid tilgjengelig for mine spiller, og Raheem har vært med oss lenge. Jeg håper at hvis en spiller føler behovet for å snakke med meg, eller at det kunne være bra for dem, at de vil benytte muligheten, sa Hodgson på pressekonferansen torsdag.

Vil ikke stikke nesa i kontraktsforhandlingene

Landslagssjefen vil ikke gå inn på de økonomiske aspektene i en slik prat.

- Slik jeg ser det er situasjonen mellom en spiller og hans kontraktforhandlinger med klubben rein klubb-business. Jeg vil ikke stikke nesen min inn i det i det hele tatt, sa Hodgson.

Selv er han full av lovord om Sterling, og kjenner seg ikke igjen i det bildet som tegnes av unggutten i media etter denne turbulente våren.

- Jeg forventer at Raheem er som han alltid er når han kommer på jobb for England - veldig støttende til hva vi forsøker å gjøre, veldig lysten på å gjøre oss fornøyd, akkurat som er lysten på å gjøre klubbens trenere fornøyd. Så jeg frykter ingen ingenting med Raheem, sier Hodgson.

- Ser ingen svakheter i ham

Ifølge Hodgson er Sterling er en spiller som krever lite på England-oppdrag. Han er den første spilleren på trening og den siste til å dra.

- Han har aldri skapt bekymring på noen som helst måte, og jeg har aldri hatt den minste tvil om hans engasjement for England og lysten til å spille for oss.

- Han er ung, og jeg ser ingen svakheter i ham i det hele tatt, verken som spiller eller som karakter. Men det vi må huske med alle disse spillerne er at de kommer ut på scenen i en veldig ung alder. Som 19 åringer har de 10-15 landskamper og 100 ligakamper. Men vi kan ikke forvente at de har erfaringen til Wayne Rooney eller Steven Gerrard, noe som kommer med årene. Jeg håper at folk ikke dømmer han for hardt, uansett hva han kommer til å gjøre. Men jeg må si at som spiller og hans karakter har jeg ingen ting å kritisere han for i det hele tatt, sier Hodgson.