Hvem blir Liverpools kaptein neste sesong?

Brendan Rodgers må utpeke en ny lagkaptein. Visekaptein Jordan Henderson er en av kandidatene, men det finnes også andre alternativer.

Jordan Henderson vil håpe at han har gjort nok som visekaptein til å bli forfremmet til kaptein. 25-åringen figurerte i 37 av 38 ligakamper forrige sesong, er en type som liker å ta ansvar, og som sjelden er skadet. Midtbanespilleren var med sine 54 kamper den utespilleren som spilte flest matcher totalt for Liverpool i 2014/15. I Steven Gerrards fravær ledet han laget som kaptein ved 18 anledninger.

- Min viktigste oppgave som midtbanespiller er å sørge for at jeg bidrar til spillet. Ikke bare i angrep, med mål og målgivende pasninger, men også defensivt, sier Henderson til Liverpoolfc.com om sin rolle i laget.

- Du må sørge for at du kjenner rollen din på laget. Hva jobben din er. Hva du behøver å gjøre. Og så prestere etter beste evne.

- Midtbanen er selvsagt viktig i fotball, på alle nivåer. Det er viktig at du tar tak i kampen fra start av, og så bygger på det. Det er hva vi forsøker å gjøre. Vi forsøker å ta kontroll over kampen, ved å holde på ballen. Midtbanen er viktig med tanke på dette.

- Jeg tror det er mange detaljer som folk ikke ser i fotball, som å bryte motstanderens angrep, og spesielt er dette viktig når du spiller i en dypere rolle på midtbanen.

- Jeg har typer som Coutinho, Lallana og Sterling foran meg, og de er avhengige av at jeg gir dem ballen raskt. Jeg må sørge for å slå presise pasninger, slik at de får et forsprang på sine oppassere, sider Henderson.

Den tidligere Sunderland-spilleren blir garantert ikke den eneste spilleren Rodgers kommer til å vurdere for kapteinsrollen neste sesong. Rutinerte spillere som Martin Skrtel og Lucas Leiva har begge båret kapteinsbindet ved ulike anledninger tidligere. En tilvekst som James Milner vil trolig også komme med i vurderingen, med sin enorme erfaring fra Premier League.

Emre Can betraktes av enkelte som Steven Gerrards arvtaker på midtbanen, og en type som Adam Lallana ledet Southampton som kaptein med hell. Spillere som Simon Mignolet, Dejan Lovren og Daniel Sturridge kan også være outsidere til en kapteinsrolle.

Det er selvsagt også en mulighet for at Liverpools neste kaptein ikke er kommet til klubben ennå.

Hvem ønsker DU som Liverpools neste kaptein? Avgi din stemme i vår Kop Vote.