Hvilte i går

Brendan Rodgers forteller at han lot sine spillere få hvile i går, etter den anstrengende turen til Tyrkia. I dag starter troppen forberedelsene til morgendagens kamp mot Manchester City.

Rodgers tror ikke det faktum at hans lag ble slått ut av Europa League denne uken vil påvirke stemningen i troppen.

- Det var skuffende å bli slått ut, for du ønsker alltid å gå videre, men vi har ikke råd til å dvele ved det, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg tror vi kan komme oss videre og gjøre det bra. På dette stadiet av sesongen spiller psykologi en like stor rolle som spillernes fysiske tilstand, så jeg forsøker å forberede spillerne mentalt på den perioden som kommer nå mot slutten av sesongen. Vi er ute etter å vinne kamper, og fremstå enda sterkere, fortsetter manageren.

- Spillerne vil dra nytte av den erfaringen de fikk i Istanbul. De er selvsagt skuffet over å ha tapt kampen, men de har dratt nytte av den.

- Laget jobber veldig godt sammen, og vi vil ha noen nøkkelspillere tilbake i helgen. Gårsdagen handlet om å hvile, og i dag vil vi ha nok tid til å forberede oss og trene. Så vil vi kjøre på igjen i morgen.

Nøkkelspillerne som Rodgers prater om er Philippe Coutinho, Lazar Markovic, Jordan Henderson og Mamadou Sakho. Steven Gerrard er fortsatt ute med sin hamstringskade.

- Det er selvsagt ikke ideelt at vi spilte så lang en kamp på torsdag, og ikke gikk videre. Det er psykologisk tøft. Men slik er det. Vi ga alt vi hadde. Nå må vi omstille oss. Vi har fortatt en god sjanse til å nå våre mål denne sesongen.

- Europa League ville alltid ha blitt en lang turnering, men vi respekterte den og ga alt. Vi har ikke vært tjent med turneringen resultatmessig, men våre unge spillere vil ikke spille i en større heksegryte enn det var på Atatürk. Jeg syntes de klarte seg veldig bra. I første omgang hadde vi sjanser. Vi tok bare ikke vare på sjansene vi skapte. Gressmatta var veldig dårlig, men spillerne håndterte det veldig bra.

- Vi er skuffet over at vi ikke forsvarte oss bedre i det 71.minutt. Vi ble liggende litt for dypt. I forkant lå linja fint, men så ga vi bort rom like utenfor 16-meteren. Uansett når og hvordan du taper, er det alltid en dårlig følelse. Men vi er inne i en god resultatrekke i ligaen, og nå har vi en stor kamp i helgen.

Rodgers innrømmer at laget hans savnet Steven Gerrard i Istanbul.

- Steven har fortsatt stor betydning for dette laget, ikke minst i store kamper. Men samtidig må vi forberede oss på å klare oss uten ham. Stevie har tatt sin avgjørelse. Vi må se fremover, og vi har mange spennende talenter i troppen. Livet går videre, men Steven betyr fortsatt mye for dette laget.

- Jeg synes Emre Can spilte strålende i Tyrkia. Han er en klassespiller. Han er hurtig, han er sterk, og han leser spillet godt og er god med ballen. Han gir oss selvtillit når han har ballen.

Rodgers avkrefter at Daniel Sturridge ble skadet mot Besiktas, men innrømmer at spissen virket sliten.

- Det går fint med Dan. Han får spilletid, men du kunne se det sent i kampen og tidlig i ekstraomgangene at han var helt ferdig. Dette er en del av rehabiliteringen hans. Han får spilletid, han bygger seg opp igjen, og han vil være klar til helgens kamp. Han kommer i form igjen gjennom kamper som dette.

- Det er aldri en god følelse når du taper. Vi ønsket å gjøre det bra i Europa League, og dere kunne se innsatsen vi la ned i turneringen og hva den betydde for oss. Vi har spilt flere kamper nå enn vi gjorde i hele fjorårssesongen, men vi er klare til å stå på videre, helt til siste slutt.

- Vi ønsker å kjempe for en plass i neste års Champions League, og vi skal spille en kvartfinale i FA-cupen. Vårt mål for sesongen er fortsatt oppnåelig, og vi vil gjøre alt vi kan for å nå det målet.