Ibe storkoste seg

I går startet Jordon Ibe sin første kamp for Liverpool denne sesongen, og han spilte seg til skryt fra lagkamerater og manageren. Tenåringen var helt sikker på at kanonskuddet skulle gå i mål.

Klubben hentet stortalentet tilbake fra låneoppholdet i Championship midtveis i januarvinduet. Bare noen dager senere fikk han kjenne på Premier League-fotballen igjen, men ettersom Derby hadde benyttet seg av ham i cupene, kunne ikke Ibe spille i kampene mot Chelsea og Bolton.

Men i går gikk 19-åringen rett inn i rollen til Lazar Markovic, som slet med plager i ryggen etter FA-cupomkampen tidligere denne uka. Ibe sier han fikk nyheten om startplass fredag. Og derbydebutanten imponerte både Rodgers og spillere som Steven Gerrard med prestasjonen sin.

Les også: – Han var enestående

– Jeg følte meg veldig bra, og jeg storkoste meg. Det var stort at sjefen ga meg en mulighet til å være involvert i en såpass viktig kamp. Jeg likte det, og jeg syntes resten av laget gjorde det bra, sier han til klubbens TV-kanal.

Gjorde seg klar til å feire

Selv om ikke verken Liverpool eller Everton kom til nettsus på Goodison Park i går, var Ibe ekstremt nærme. Faktisk føltes han seg så sikker på at ballen var på vei mot krysset at han begynte å forberede feiringen.

– Jeg gikk på et løp, og da jeg skjøt, trodde jeg den skulle gå inn. Jeg gjorde meg klar til å juble, men den traff stolpen og gikk ut, forteller han lettere skuffet – vel vitende om at det kunne vært avgjørelsen i lokaloppgjøret.


NESTEN: Det knallharde skuddforsøket var kampens største målsjanse. (Video: TV 2)

Ibe spilte hele kampen som vingback på høyresiden. Det har han ikke gjort tidligere, og selv om det var uvant, var det en rolle Ibe likte og beskriver som spennende.

– Det var ganske nytt for meg. Manageren fortalte meg noen spesifikke ting, som å ligge nede i backrollen, men gå opp i min vante posisjon – høyt oppe på kanten – så fort vi hadde ballen. Det var helt greit for meg. Jeg likte det. Det var noe nytt og spennende å lære.

Målet var å komme tilbake

Nå ser den offensive driblefanten frem mot de neste kampen. Allerede tirsdag venter Tottenham på Anfield, og Ibe gjentar at Liverpools mål for sesongen er en plass blant de fire beste. Selv håper han å bli involvert mer etter den utviklingen han har hatt på utlån.

– Jeg kom tilbake fra Derby med mer erfaring etter å ha fått spilletid og å ha vært med i viktige kamper. Det var herlig å komme tilbake og bli involvert nå. Det var flott i Derby, men jeg ville åpenbart spille så bra som mulig der for å komme tilbake i Liverpool-laget. Så å få beskjeden om å komme tilbake, var en god prestasjon for min del. Etter jeg ble ferdig der, måtte jeg bare gi gass og fortsette den harde jobbingen.

Ibe har totalt seks opptredener for Liverpools førstelag. Foreløpig står 19-åringen uten mål.