Imponerte som midtstopper

Joe Maguire har spilt venstreback for Liverpool U21, men imponerte som midtstopper for Leyton Orient i går kveld.

Den utlånte 19-åringen debuterte for London-klubben i en bortekamp mot Luton Town i Johnstone's Paint Trophy (Football League Trophy), og det i en litt uvant posisjon som midtstopper.

- Jeg syntes det var morsomt, og nå gleder jeg meg til å trene med laget resten av uka, for dette var bare en forsmak. Det eneste jeg tenker på nå er kampen mot Exeter på lørdag. Forhåpentligvis får jeg sjansen igjen i den matchen, sier Maguire til Guardian.

Tenåringen er i utgangspunktet utlånt for bare en måned.

- Jeg er her for å tilegne meg erfaring. Jeg har ikke spilt førstelagsfotball i Liverpool, så jeg kom hit for å få noen ligakamper på baken.

Kom til akademiet som niåring

Maguire har gått gradene ved Liverpools akademi, hvor han startet opp som niåring.

- Jeg liker å tro at jeg er nær førstelaget, men Liverpool er en stor klubb hvor det alltid vil være vanskelig å slå igjennom. For meg handler det bare om å jobbe hardt.

- Når du får trene med spillere som Milner og Henderson, hever det selvsagt nivået ditt. Det er alltid til hjelp.

Det var akademisjef Alex Inglethorpe som overbeviste Maguire om å prøve seg i Leyton Orient. Inglethorpe har nemlig en fortid som spiller i League Two-klubben.

- Han fortalte at da han var trener i Tottenham så sendte han Harry Kane og Andros Townsend på lån til Orient. Han sa jeg måtte reise, så snart han fikk høre at klubben var interessert i meg.

- Jeg forsto jeg trengte førstelagsfotball, og måtte tilegne meg erfaring på et vis.

Får trene med førstelaget

Maguire roser også ungdomspolitikken til Brendan Rodgers i Liverpool.

- Brendan jobber med noen av de unge spillerne hver dag. Det er alltid spillere fra U21, U18 og U16 som får trene med førstelaget. Jeg skal ikke si at det ikke skjedde tidligere, men det hørte i alle fall til sjeldenhetene.