Independent: Klopp ønsker Gerrard tilbake til Liverpool

«Klopp er overbevist om at Gerrards tilstedeværelse vil bidra til å heve den profesjonelle standarden på Melwood,» skriver Simon Hughes.

Onsdag morgen lander Steven Gerrard i London, etter at La Galaxys sesong ble avsluttet allerede etter første playoff-kamp.

Ifølge Simon Hughes i Independent skal Steven Gerrard ha hatt flere samtaler med Jürgen Klopp på telefon den siste måneden, noe som kan åpne døra for et sensasjonelt comeback for Gerrard i Liverpool-trøya.

Heve standarden

«Klopp er overbevist om at Gerrards tilstedeværelse vil bidra til å heve den profesjonelle standarden på Melwood», står det i artikkelen signert mannen bak Liverpool-bøkene «Men in White Suits» og «Red Machine». 

Foreløpig har Klopp og Gerrard bare snakket konkret om at han skal trene med Liverpool til 15. januar, når han etter planen skal reise tilbake til Los Angeles for preseason.

Men det er ifølge avisen også muligheter for at de kommer til enighet om at han kan spille for Liverpool.

Gerrard skal angivelig også ha hatt møter med Fenway Sports Groups Tom Werner, som bor i nærheten av ham i Beverly Hills. Gerrard skal ha mest respekt for Werners meninger av de i ledelsen i FSG. Det skal også ha vært Werner som var den fremste talsmannen for å fjerne Brendan Rodgers fra stillingen, hevdes det i en annen artikkel hos Independent.

Spiller og trener? 

Muligheten for å få Gerrard tilbake som spiller og/eller trener kompliseres av at Galaxy vil kreve kompensasjon, siden han har ett år igjen av kontrakten. De er også lite lystne på å låne ham ut. 

35-åringen skal ha samtaler med venner, familie og nære kolleger før han beslutter hva han skal gjøre videre og om han skal involvere seg i Liverpool igjen - selv om det bare er på treningsfeltet, ifølge avisen. 

Gerrard skal lengte tilbake til Liverpool, og på søndag er han antakeligvis å finne på tribunen når Liverpool møter Crystal Palace. 

Klopp skal se behovet for flere midtbanespillere, med alle kampene framover.

Han skal også ha interesse av å få hjelp av Gerrard som trener. Etter at Gary McAllister sluttet samtidig med Brendan Rodgers, har ikke Klopp noen tidligere spillere i trenerapparatet.

LES OGSÅ: Gerrard tar trolig bare en sesong til