Ingen flagg og bannere på The Kop i dag

Supportergruppen Spion Kop 1906 har lagt ned alle flagg og bannere på The Kop på ubestemt tid.

Folk som var tilstede på Anfield, eller så kampen mot Crystal Palace på TV i dag, vil ha lagt merke til at det ikke var noen flagg og bannere på The Kop.

Spion Kop 1906 skriver på Twitter «at det ikke var noen flagg for å markere solidaritet med de som forsøkte å holde tradisjonene i live uten å få noen som helst støtte fra Liverpool FC. Nok en gang.»
 

Det som synes å ha utløst det hele er at en supporter, Jonathan Poulter, dennne uken ble utestengt fra alle fotballbaner i tre år etter en krangel over en banner han holdt opp under Steven Gerrards siste hjemmekamp i fjor, ironisk nok også mot Crystal Palace.

Poulter ropte ukvemsord mot en mann som var på kampen med sin handikappede kone, og som ba ham fjerne den store banneren fordi han og hans kone ikke kunne se banen.

«Det har vært mye spekulasjoner omkring hvorfor vi har tatt denne avgjørelsen. Vi følte det var nødvendig som respons på flere saker som har dukket opp de siste månedene. Vi lager flaggene på fritiden vår, og betaler for dem ved hjelp av donasjoner. Dette handler ikke om en person, men alle de som kollektivt sørger for at det er så mange flagg og bannere på stadion, og som holder de siste tradisjonene i hevd på The Kop. Vi vil snakke med supporterne om disse sakene.»