Jordon Ibe om livet med «demonen» Klopp

Liverpools nummer 33 forteller om hvordan det er å bli ledet av karismatiske Jürgen Klopp. – Han er som en farsfigur.

Jordon Ibe er én av flere som har nytt godt av Jürgen Klopps ledelse. Unggutten har notert seg for sine to første scoringer, og er regelmessig involvert i Liverpools kamper.
 
Simon Hughes fra The Independent har møtt Liverpools eneste tradisjonelle ving til en prat om livet under den nye manageren.

Tidlig møte med unike Klopp

Allerede i Klopps første kamp som Liverpool-manager, fikk Ibe føle på tyskerens utradisjonelle stil. 
 
Ibe somlet litt da han skulle byttes inn, og man kunne høre at Klopp ropte høyt og intenst på ham.
 
– Roping i Tottenham? Det var virkelig ikke en big deal. Det skjer med andre spiller også, det. Han ville at jeg skulle raske meg. Og det lille fiket i hodet tror jeg var ment på en god måte, erindrer lynvingen i intervjuet med Hughes.
 
Videre nevner han en situasjon der Clyne fikk seg en fik av sjefen, men samtidig beskriver han at situasjonen var ment med den beste intensjon.
 
– Han gjør slikt for å oppmuntre oss – få oss i gang. Han har fiket til meg tre-fire ganger nå. Og jeg er ikke den eneste… Clyne fikk den verste av oss alle. Du skulle sett Clynes ansikt.
 
 

#bruhh

Et bilde publisert av Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne)

 

Disiplin, humor og en demon 

Klopp benytter en blanding av disiplin og humor i sin pedagogikk. Blant annet nevnes en situasjon fra treningsfeltet der Klopp spør om Ibe vil låne brillene hans, etter at en pasning havner hos Klopp, som følger med fra sidelinjen.
 
– Klopp fortalte oss i starten at han kan være litt sånn. Han omtalte seg som en demon. Det var ordet han brukte: en demon.
 
Ibe forteller for øvrig at han har to private møter med Klopp, og at det har bidratt til å styke Ibes form og selvtillit.
 
Til tross for Klopps vennskapelige og nære tone, vet Ibe godt hvem som er sjefen.
 
– Hvis det er noe han ønsker å få frem, får han det virkelig frem – og gjerne også med banneord. Vi vet hvem som er sjefen.

– Farsfigur

– Én til én er han virkelig god. Han bygger forhold, og man kan se hva slags respekt de eldre spillerne har for ham. For oss yngre spillere er han mer som en farsfigur. Han er kul. Han forstår. 
 
Klopp har for alvor vist at han vil gi de unge spillerne sjansen, og for Ibe har det vært et stort løft.
 
– Du kan se at han vil bruke ungguttene. Så langt har Rossiter, Brannagan, Connor Randall og Brad Smith fått vise seg frem. Han gir oss friheten til å gjøre det vi kan best – så lenge vi også arbeider hardt. 
 
Journalisten trekker frem historien til Brad Smith som helt utrolig. Den kan du lese her: Fra Frustrasjon til glede for Smith.
 
Treningsøktene under Klopp er også noe Ibe liker ved den karismatiske tyskeren. Øktene er er mer flytende og dynamiske. Klopp pleier ikke avbryte øktene ved hver minste feil, han lar heller spillerne finne flyten under øktene. 
Klopp har gitt Ibe sjansen.
Hughes beskriver det som at Klopp vil la spillerne lære det i stedet for å bli lært det.
 
– Det er likevel strenge krav. Klopp klager ikke dersom jeg under en kamp mister ballen noen ganger, men dersom jeg ikke jobber for å vinne den tilbake, da hører jeg det.
 
– Klopp sier også at de siste ti minuttene av kampene er de viktigste. Kanskje var det derfor han nevnte det med fansen som forlater tidlig? Vi må bygge opp en følelse og få dem begeistret – vi må få dem til å bli.
 
Ibe er også helt tydelig på at resultatene, særlig på Anfield, må bli bedre.
 
20-åringen er utvilsomt begeistret for Klopp, og sier at ingen lag var gøyere å se på enn Borrusia Dortmund. Han smiler ekstra når han tenker på hvordan ungguttene utviklet seg i Dortmund, med Klopp som leder.
 
– Reus og Götze… De ble verdens klasse!