Julegavetips til Liverpool-supporteren

Her får du servert noen gode tips til ”røde” julegaver.

Det er bare ni dager til julepresangene, som ligger trygt og godt under juletreet, skal åpnes. 
 
Likevel er det nok mange om ennå ikke har bestemt seg hva som skal kjøpes – fortvil ikke. Her serverer vi noen gode tips til den Liverpool-interesserte på julaften.
 
Det finnes mange gode bøker å anbefale, her har vi valgt ut fire Liverpool-bøker som trygt kan kjøpes til alle Liverpool- og fotball-supportere. 

Steven Gerrard – My Story

Nylig gav den tidligere Liverpool-kapteinen ut boken om sin Liverpool-karriere. Gerrard skriver om den dramatiske sesongen der tittelen røk mot Chelsea, oppturer og nedturer, forholdet med Rafael Benitez, Luis Suárez-sagaen og mye mer. En strålende julegave på 352 sider fra en av Liverpools aller største legender. 
 
 

Supersub - David Fairclough 

Boken om superinnbytteren fra Liverpool, vil nok fengsle mange av det mer voksne publikummet – samtidig er det nok også spennende for den yngre garde med historier fra storhetstiden. 
 
Dette skrev Kopite-redaktør Torbjørn Flatin da han anmeldte boken: 
 
«For de fleste av dem som går på Anfield i dag vil han være et kapittel i historien til Liverpool som man har lest om, hørt om eller sett noen glimt fra. Det vil ikke være så veldig mange som har sett ham live, denne hengslete, uberegnelige, lynhurtige spilleren med det gulrotfargede håret. Liverpools nr. 12, som hadde en egen evne, spesielt mot slutten av 1970-tallet, til å avgjøre for de røde som innbytter da stadionuret nærmet seg 90 minutter.
 
David Fairclough er et følelsesmenneske som har opplevd større oppturer og dypere nedturer enn de fleste, både profesjonelt og privat. Det blir en god historie av slikt, og 235 sider er elegant og sikkert blitt ført i pennen av hans gode venn Mark Platt. Dette er ikke den vanlige oppramsingen av en karriere, det er om et menneske av kjøtt og blod, som både opplevde å være super på fotballbanen og få tilværelsens grunnpilarer revet vekk under seg.
Terningkast 5»
 

Men in White Suites av Simon Hughes

Hughes er en av journalistene som følger Liverpool nærmest, og han har svært god innsikt i den røde delen av Merseyside. 
 
Dette skrev Kopite-redaktør da han anmeldte boken:
«Det er tydelig å se hva Simon Hughes prøver å få til. Ved å samle en blanding av stjerner, profiler, spillere som slet med å komme på laget, noen av de som bokstavelig talt kom utenfra, ønsker han å få lettet på sløret om hva som gjorde 90-årene til hva de ble. Jeg synes han har lykkes. 
 
Det overrasker meg ikke at jeg fant sidene med Graeme Souness langt mer interessante enn de med Roy Evans, da Hughes også får managerne i tale. I likhet med sin forrige bok «Red Machine» og Ronnie Moran, henger integriteten til Boot Room igjen når Evans svarer på spørsmål som går innenfor veggene på Anfield og Melwood. Det er bare å glede seg. 
Terningkast 6»
 
 

This is Anfield 

En offisiell bok om det som har rørt seg rundt den ikoniske stadion.
 
Dette skrev Kopite-redaktør da han anmeldte boken:
 
«I og med at det er en offisiell bok er tilgang til kildemateriale unikt, og det gjelder ikke minst bildene. Ikke uten grunn betegnes det som en «Illustrated History». Bare det å bla igjennom nesten 200 sider og se på bildene er en opplevelse i seg selv.
 
Mark Platt har arbeidet for og med tilknytning til Liverpool FC i en årrekke, og etter å ha vokst opp nærmest på dørstokken til Anfield har han både opplevd og kjenner til historien om klubben og stadion bedre enn de aller fleste. 
Vi har ikke høyere enn en sekser terningen, men dette er en innertier.»
 

Tur til Anfield?

Skal man virkelig slå på stortrommen er det vel få gaver som topper denne? Hva med en tur til Anfield? Les reiseprogrammet til vår samarbeidspartner VING her.
 
For en Liverpool-supporter finnes det ikke mye som topper det å stå på Anfield sammen med likesinnede, og se favorittspillerne i aksjon.