Juniorene ble knust av Blackburn

Neil Critchleys unge Liverpool-mannskap hadde en helsvart dag på jobben.

Dette var en av de dagene hvor ingenting stemte for rødtrøyene. Blackburn traff blink to ganger i begge omganger og gikk i garderoben med 4–0 og tre velfortjente poeng.

– Det var en vanskelig kamp fra start til slutt. Blackburn fortjente helt klart å vinne kampen. De spilte veldig direkte og aggressivt, noe som gjør at vi ble liggende lavt og forsvare oss, sier trener Critchley til LFCTV etter kampslutt.

Uten Gomes i troppen

Liverpool merket tydelig savnet at Toni Gomes på topp. Før kampen meldte klubbkanalen av angriperen er ute med en skade i seks uker, og det førte til at Yan Dhanda ble plassert i en uvant midtspissrolle.

Oppgjøret hadde imidlertid ikke vart i mer enn tre minutter før kaptein Trent Alexander-Arnold, som startet sentralt på midten, laget straffespark imot etter en klønete takling i boksen. Liam Hardcastle sendte Shamal George feil vei og scoret enkelt.

Målet la ikke noen demper på Blackburn-presset. Gjestene hadde gjort hjemmeleksene sine og frustrerte Liverpool i oppbyggingen av spillet. De røde ble liggende lave og ta imot, og Blackburn hadde flere sjanser til å doble ledelsen.

Saken fortsetter under.

HJEMMETAP: Critchley så spillerne sine slite mot et fysisk sterkere bortelag.

Ti minutter før pause ble også 2–0-scoringen et faktum. Dhanda slo en stygg feilpasning midt på banen og satte i gang en Blackburn-kontring på venstresiden. Liverpool, som stilte med tre i forsvaret, kom på etterskudd, og det var bare en enkel pasning til spissen Liam Mansell som skulle til for å komme alene med keeper. Angriperen var behersket og overlistet George.

Bortsett fra noen nesten-sjanser etter innlegg skapte Liverpool så godt som ingenting fremover. I andre omgang endret Critchley formasjon og flyttet Alexander-Arnold ned som høyreback i en forsvarsfirer. Det hjalp til en viss grad, men Liverpool-laget kom aldri helt i gang.

I stedet økte Mansell for gjestene. Et hjørnespark ble skrudd flott inn i boksen, og den storvokste spissen knuste 15-årige Liam Coyle på femmeteren. George sto på streken og måtte se ballen sprette i mål.

Mange unge på laget

Dermed ledet bortelaget med tre mål på Liverpool-akademiet for andre serierunde på rad, men i motsetning til forrige helg kom det aldri en suksessfull sluttspurt fra vertene. Banespillet jevnet seg riktignok ut, men Liverpool truet ikke Blackburn-keeperen nevneverdig.

– Vi må huske på aldersforskjellen mellom mange av spillerne her. Jeg tror det har en del å si her, sa tidligere Liverpool-spiller Gary Gillespie, som var sidekommentator for LFCTV, mot slutten av kampen.

Det var nemlig et særdeles ungt Liverpool-lag som var på banen denne lørdag. I tillegg til Coyle, som gjorde en god figur på midten, spilte blant andre Ben Woodburn, en annen 15-åring, hele kampen.

Men på tampen ble vondt til verre for ungguttene. Blackburn hadde sluppet seg lavere, men Mansell fikk plutselig sjansen på en kontring da Conor Masterson bommet på ballen sentralt. Spissen var på vei til å score hat-trick, men Corey Whelan taklet bakfra i boksen og tuppet samtidig ballen fordi George og i eget mål.

Neste kamp for Liverpool-juniorene er borte mot West Bromwich neste lørdag, før de møter Derby på hjemmebane i en LFCTV-sendt kamp lørdag 12. september. Den påfølgende uka står Everton på motsatt halvdel.

Liverpool U18: George; Whelan, Masterson, Johnston; Kane, Alexander-Arnold, Coyle, Owens (Lewis 68); Woodburn, Ejaria; Dhanda. Benk: Wheeler, Garton, Parker

Live-referat fra kampen:

1. min: Kampen mellom Liverpool og Blackburn er i gang!

3. min: Straffe til Blackburn. Alexander-Arnold takler sent i boksen og klipper ned en Blackburn-spiller.

4. min: 0–1! Hardcastle setter straffesparket kontant til høyre. George slenger seg feil vei.

6. min: Det er gjestene som har startet klart best. Liverpool-spillerne henger ikke med, og Blackburn står høyt, presser og tvinger frem feil.

7. min: Owens viser seg frem på venstresiden til hjemmelaget, men innlegget treffer ingen røde i boksen.

11. min: Liverpool er bedre med nå, men skaper foreløpig ingenting foran mål.

14. min: Blackspiller-spiller Grayson tester George med et hardt og lavt skudd fra 16 meter, men Liverpools sisteskanse redder og holder ballen fast.

16. min: Briljant pasning fra Alexander-Arnold mot Kane i bakrommet, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen eller avsluttet.

17. min: Nytt forsøk fra gjestene, denne gang ved Pemberton, men skuddet går i nettveggen.

14. min: George er langt ute og header ballen vekk foran en Blackburn-spiller, men ballen havner i føttene til Mols på rundt 40 meter. Han klinker til, men heldigvis for vertene går skudet over.

24. min: Masterson redder Liverpool med en heroisk blokkering med kroppen i egen boks.

29. min: Woodburn gjør det bra på kanten og får langt inn. I boksen header Owens via en spiller og over, men Liverpool snytes for hjørnespark.

32. min: Kane takler en spiller på egen halvdel og får det gule.

34. min: 0–2! Mansell dobler ledelsen etter rot i Liverpool-laget. Gjestene får en gratis kontring når Dhanda misser med en pasning, og Howarth finner en helt umarkert Mansell midt foran mål. Spissen har ingen problemer med å sette ballen fordi George i buret. Svakt spill og forsvarsspill av de røde.

42. min: Liverpool sliter fortsatt med å spille seg komfortabelt ut av egen sone. Blackburn har gjort hjemmeleksene og står høyt for å presse vertene til å gjøre feil. Den planen har fungert som ønsket så langt.

45+2. min: Dommeren blåser av omtrent to minutter på overtid. Blackburn leder 2–0.

Pause: Det er absolutt ingenting å si på at Blackburn er to hakk foran på resultattavla. Et ungt Liverpool-lag hang ikke med fra start, og Trent Alexander-Arnold laget straffe i åpningsminuttene, noe Lewis Hardcastle omsatte i scoring. Blackburn-spillerne er generelt eldre, større og sterkere enn hjemmelaget, og de var nærmere 2–0 enn Liverpool var utlikning. Ti minutter før pause rotet vertene vekk ballen på midten, og bortelaget kontret nådeløst. Lewis Mansell fikk imidlertid ikke særlig motstand fra Liverpools forsvar da han mottok ballen foran mål, så 2–0 var nesten uunngåelig. Bortsett fra noen nesten-sjanser etter innlegg skapte Liverpool så godt som ingenting fremover i første omgang.

2. omgang:

46. min: Siste halvdel av oppgjøret er i gang.

47. min: Liverpool har skiftet formasjon og spiller med fire bak. Alexander-Arnold er flyttet fra sentral midtbane til høyreback.

48. min: Ejaria skyter over etter en tidlig Liverpool-corner.

49. min Kjemperedning av George, som hindrer Pemberton fra å score Blackburns tredje.

53. min: Liverpool spiller bedre etter formasjonsbyttet, men Blackburn har fortsatt et visst overtak.

55. min: 0–3! Mansell scorer sitt andre og Blackburns tredje på en corner. Innsvingeren fra høyre er bra, og høye Mansell knuser 15-årige Coyle i lufta. For andre uke på rad leder bortelaget med tre mål på akademiet.

61. min: Fint rykk av Owens, som spiller på høyresiden denne omgangen, og han felles av venstreback Askew. Gult til Blackburn-spilleren.

64. min: Blackburn scorer et flott mål, men det anulleres for offside. Det var et skudd fra skrått hold som trolig hadde gått inn uansett, men en Blackburn-spiller tupper ballen i nettet fra én meter og avvinkes. Veldig nær 0–4 i Kirkby.

64. min: Liverpools Coyle får et noe strengt idømt gult kort for en takling.

68. min: De røde bytter inn Lewis for Owens.

72. min: Strålende stikker fra Ejaria mot Dhanda, men angriperen skyter over. Det har ikke vært en enkelt kamp for Dhanda i den uvante rollen.

77. min: Liverpool kombinerer seg imellom og spiller god fotball på Blackburns halvdel. Trolig lagets beste periode i kampen. Men gjestene blir ikke satt på noen prøver.

83. min: Forsøk på et gjennombrudd for vertene, men pasningen mot Lewis kommer for sent, og han lar ballen gå fordi han står i offside.

88. min: Liverpool styrer spillet i sluttminuttene, men Blackburn står med åtte mann bak og har ingen problemer med å holde Liverpool-spillerne unna boksen.

89. min: Woodburn tester skuddfoten fra distanse. Rett på keeper.

90. min: 0–4! En mørk dag går fra vondt til enda verre for Liverpool-juniorene. Blackburn sender Mansell ut på en kontring alene, og han er heldig når Masterson bommer på ballen. Blackburn-spissen kommer alene med keeper, men Whelan takler bakfra og sparker samtidig ballen i eget nett.

90+3. min: Dommeren blåser av. Slutt!