Juniorene er ute av UEFA Youth League

Liverpool tapte 1–2 for Benfica på bortebane i ettermiddag, og Merseyside-laget er dermed ute av ungdomsversjonen av Champions League. Sergi Canós scoret gjestenes eneste mål.

Neil Critchleys lag må klare seg uten spillere som skadde Jordan Rossiter og utlånte Sheyi Ojo, og Ryan Kent, som scoret et viktig mål da Liverpool gikk videre mot Basel, er ute av spill med et ryggproblem.

I helga tapte også et ungt og reservepreget Liverpool-lag hele 0–5 for Everton på bortebane, men Critchley påpekte før turen til Portugal at laget kommer til å være «veldig annerledes» i ettermiddag.

– Vi vet det er en vanskelig oppgave, men det er fortsatt en kamp vi er i stand til å vinne, sa han.

Liverpool: Fulton; Whelan, Cleary, Maguire, Hart (Brewitt 89); Brannagan, Chirivella (Phillips 89), O’Hanlon (Ejaria 89); Canós, Sinclair, Wilson. Benk: Firth, Alexander-Arnold, Dhanda, Lewis.

Benfica: Ferreira; Fernandes, Dias, Lima, Ribeiro; P. Rodrigues, Gonçalves; G. Rodrigues, J. Carvalho (Silva 90), Costa; Pereira (R. Carvalho 90).

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang. Liverpool stiller i helgule drakter.

3. min: Liverpool har startet friskt. Spiller foregår på vertenes halvdel.

4. min: Benfica kommer til kampens første sjanse. De stormer bra oppover høyrekanten og legger inn, men headingen til Pereira går like utenfor.

5. min: Mål! Hjemmelaget tar ledelsen. Hildeberto Pereira får ballen på 20 meter og løper enkelt igjennom Liverpool-forsvaret. Han setter ballen høyt i mål alene med keeper.

8. min: Portugiserne har tatt fullstendig over. De spiller ballen seg imellom midt på banen.

9. min: Liverpool tar ballen og forsøker å kontre, men pasningen mot Wilson er upresis.

9. min: MÅL! Liverpool utlikner! Sergi Canós snapper ballen fra Benfica-midtbanen, rykker forbi en spiller og skyter lavt, hardt og presist i det lengste hjørnet! En fantastisk scoring.

10. min: Benfica får umiddelbart muligheten til å ta ledelsen igjen, men denne gangen treffer ikke Pereira målet når han kommer alene med keeper.

14. min: Wilson felles ute på venstrekanten. Gult kort til midtstopper Dias.

14. min: Frispark til Liverpool. Det slås inn i boksen, men Benfica får frispark før ballen har landet.

17. min: Kampen er veldig jevn for øyeblikket. Canós forsøker å legge hardt inn fra høyre. Det ender nesten opp som et skudd, men ballen går utenfor.

20. min: Cleary får hodet på et Liverpool-hjørnespark. Avslutningen er ganske god, men treffer ikke målet.

24. min: Pereira ser ut til å få foten på ballen foran keeper Fulton, og spissen går i bakken. Benfica roper på straffe, men dommeren gir angriperen det gule kortet for skuespill.

26. min: Canós forsøker seg igjen. Nok en gang snapper han ballen foran Benfica-forsvaret og rykker forbi den første oppasseren, men sikringen er bedre denne gangen. Canós stoppes før han får avsluttet.

28. min: Carvalho holder Sinclair og lager frispark. O'Hanlon forsøker noe overraskende å skyte fra skrått hold. Ballen går via muren og gjør det litt vrient for keeperen, men han redder.

31. min: O'Hanlon prøver å finne Wilson på vei igjennom. Pasningen er litt for upresis.

34. min: Rodrigues legger inn mot Pereira, men spissen er dekket opp og når ikke kula.

41. min: Liverpool står imot når hjemmelaget forsøker å tre seg igjennom forsvaret.

43. min: Gonçalves skyter via en gulkledd og utenfor.

46. min: Dommeren blåser av for pause.

Pauserapport: Det har vært en jevn kamp mellom to gode lag i Portugal. Hjemmelaget lå dypt i åpningsminuttene, men tok en plutselig ledelse ved Hildeberto Pereira i det femte minutt. Spissen har vært Benficas klart største trussel, og han kom til en enorm mulighet etter at Sergi Canós hadde liknet til 1–1 med en flott soloprestasjon. Liverpool har hatt ballen hakket mer enn vertskapet, men en lite synlig Jerome Sinclair har ikke kommet til noen gode sjanser. Uavgjort er et greit resultat ut ifra kampbildet.

ANDRE OMGANG:

46. min: Sinclair og Brannagan sparker i gang omgangen.

48. min: Pereira utfordrer og passerer Hart ute ved høyresiden av boksen, og angriperen legger lavt inn. Der får en Benfica-spiller avsluttet, men Fulton redder fantastisk på noe som så ut til å bli scoring. Returen settes over mål.

51. min: Hart får se det gule kortet etter en takling på Pereira.

52. min: Enorm mulighet for Wilson etter et svært flott angrep av gjestene. Canós og Sinclair kombinerer på høyresiden, og Canós får etter hvert ballen i bakrommet. Derfra slår spanjolen lavt inn til Wilson, som avslutter på direkten. Skuddet fra kloss hold går imidlertid rett på keeperen.

56. min: Benfica har ballen mest for øyeblikket.

56. min: Pedro Rodrigues hindrer Wilson på vei fremover. Gult kort.

61. min: Vertene har kommet til noen halv-sjanser. Denne gangen skyter Gonçalves utenfor.

62. min: Innlegg mot Sinclair, men han taper duellen med Fernandes foran mål.

64. min: Liverpool står høyere igjen nå. Sinclair vinner et hjørnespark.

65. min: O'Hanlon legger inn. Cleary vinner den første duellen, men så får Benfica-keeperen frispark i duell med Sinclair.

69. min: Fulton redder et lavt skuddforsøk uten problemer.

70. min: Carvalho får ballen på 40 meters hold etter en Fulton-utrusing, og han skyter mot det tomme buret. Avslutningen er imidlertid litt for løs, og Liverpool-forsvaret får hindret baklengsmål.

72. min: Cleary får hodet på ballen foran Pereira. Benfica styrer kampen nå.

75. min: Mål! Gonçalves gir Benfica ledelsen. Han får ballen på 13-14 meters hold og ser at langhjørnet er åpent. Avslutningen går i mål via stolpen.

78. min: Liverpool prøver å svare. Canós skjærer inn etter en corner, og det er flere ledige spillere foran mål. Men spanjolen forsøker å lure ballen inn i det nærmeste hjørnet – uten hell.

84. min: Canós lobber ballen inn mot Hart i boksen. Han stoppes fort.

84. min: Fernandes, høyrebacken, vandrer lenge og skyter. Skuddet går utenfor.

85. min: Flott innlegg av O'Hanlon mot Sinclair, men spissen taper hodeduellen i feltet.

87. min: Wilson skyter. Benfica blokkerer. Kampen bølger frem og tilbake.

88. min: Wilson lurer en forsvarer og får lagt inn. Ballen går forbi alle.

89. min: Trippelbytte for gjestene: Phillips, Brewitt og Ejaria tar over for Chirivella, Hart og O'Hanlon.

90. min: J. Carvalho går ut, Silva kommer inn.

90. min: Flere gode muligheter Liverpool på rappen, men avslutningene sitter ikke.

90. min: Pereira byttes ut. Ricardo Carvalho får spille de siste sekundene.

90. min: Tre minutter er lagt til.

90. min: Dommeren blåser av etter nesten 94 minutter. Liverpool er ute.

Sluttrapport: Laget fra Merseyside skapte utvilsomt nok til å ikke tape denne kampen, men Benfica sørget for en svært vanskelig dag i Portugal. Allerede etter fem minutter ga Hildeberto Pereira hjemmelaget ledelsen, men Sergi Canós utliknet med et bra mål kort tid senere. I andre omgang bølget kampen stadig frem og tilbake, og begge lag kom til gode muilgheter. Diego Gonçalves ble imidlertid matchvinner for hjemmelaget da han fikk muligheten kvarteret før slutt. Liverpool var nær en ny utlikning uten å lykkes.