Juniorene skal spille nederlandsk cup i helga

Neil Critchley (bildet) og spillerne har reist til Eindhoven for å delta i prestisjetunge Otten Cup.

Overfor lokalavisen Liverpool Echo bekrefter trener Critchley at stortalentet Bobby Adekanye (16), som ble hentet fra Barcelona i juli, er med i troppen til stedet der han var på utlån forrige sesong.

Den spennende vingen spilte nemlig for PSV Eindhoven mens han ventet på at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skulle la Barcelona bruke ham. FIFA ga katalanerne et forbud mot å spille med ham i konkurransekamper fordi de mente Adekanye ble ulovlig signert som 12-åring.

Mangler arbeidstillatelse

PSV Eindhoven håpet at låneavtalen etter hvert skulle gjøres permanent, men Adekanye var lei av å vente og bestemte seg i stedet for å dra til Liverpool. Nå gjenstår bare arbeidstillatelsen før han kan spille i England.

Saken fortsetter under.

 

Pre season⚽️🏃🏿💨💨 #LFC

Et bilde publisert av 🔝 (@adebob11)

Men tenåringen har lov til å spille ikke-tellende kamper i påvente av arbeidstillatelsen, noe som gir ham en plass i U19-troppen som skal tilbringe helga i Nederland.

– Bobby har funnet seg fint til rette. Han er en herlig og ydmyk gutt. Bobby har en god personlighet, og han ble fort en del av gjengen, sier Critchley til lokalavisen.

Les også: Debuterte i treningskamp – og imponerte

– Han er en spiller som er kapabel til å utfordre spillere, score og assistere. Han gleder seg til å reise til å dra tilbake til klubben han spilte for forrige sesong.

Tapte finalen – møter vinnerne igjen

Liverpool møter Guangzhou Evergrande i ettermiddag, mens Red Bull Brazil, som slo de røde i finalen av samme turnering for ett år siden, og Paris Saint-Germain står på motsatt banehalvdel i morgen. I den andre gruppa er Barcelona, japanske Omiya Ardija, PSV Eindhoven og Anderlecht.

Sluttspillet går av stabelen søndag. Uansett hvor lagene havner i gruppene, får de spille minst én sluttspillkamp. Første- og andreplassene møtes til semifinaler, mens de øvrige skal spille mot lagene med lik plassering.

Spillere som Pedro Chirivella (18), Harry Wilson (18) og Sergi Canós (18) er også med i troppen til Otten Cup, bekrefter Liverpool Echo. Fullstendig tropp er foreløpig ikke kjent.

– Dette blir en glimrende opplevelse for guttene, og det er viktig for utviklingen deres å spille mot noen av de beste ungguttene fra hele verden, skriver Critchley i sin spalte på klubbens nettsider.

Neste seriekamp for juniorlaget er mot Middlesbrough lørdag 22. august.