Juniorene spilte uavgjort mot City

En frisparkperle fra Yan Dhanda sikret U18-laget ett poeng. Bobby Adekanye fikk endelig debutere.

Både kaptein Trent Alexander-Arnold og Herbie Kane, som begge har representert England under U17-VM denne måneden, var tilbake i juniortroppen i hjemmemøtet med tabelltoer Manchester City i dag.

Dette var ungguttenes første kamp på to uker, da forrige helgs ligaoppgjør mot Sunderland ble utsatt. Og derfor var spillerne ekstra rustne i åpningsminuttene, ifølge trener Neil Critchley.

– Et utsøkt frispark

Manchester City tok ledelsen ved Paolo Fernandes etter tolv minutter på akademiet i Kirkby, men kort tid senere utliknet Dhanda på et glimrende frispark fra rundt 25 meter.

– Det var et utsøkt frispark fra Yan. Når vi får et frispark i farlig posisjon, er det alltid en følelse av at Yan eller Adam Phillips kommer til å sette keeperen på prøve, forteller Critchley til klubbens nettsider.

Saken fortsetter under.

FORNØYD MED SPILLET: Trener Critchley mener Liverpool-laget spilte bra mot City.

Begge lag skapte flere sjanser gjennom resten av oppgjøret, men 1–1 sto seg kampen ut.

– Det var en skikkelig bra kamp, og dette kunne endt begge veier. Vi var litt rustne i starten, for vi hadde ikke spilt noen kamper på to uker, men så fort vi kom i gang, gjorde vi det veldig bra mot et godt City-lag, og det var en åpen og angrepsfylt kamp, legger treneren til.

Arbeidstillatelse for Adekanye

I andre omgang fikk også Adekanye, som Liverpool hentet fra Barcelona tidligere i år, endelig sin tellende debut i helrødt. Klubben melder nemlig at arbeidstillatelsen er i orden.

– Det var herlig for Bobby å endelig få debuten sin. Han er en veldig talentfull spiller, og han og Toni Gomes kjemper hardt om å få starte, forklarer Critchley.

Liverpool ligger på tredjeplass i U18 Premier League North Group etter ti runder, men lagene foran, Everton og Manchester City, har henholdsvis to og én kamp mer spilt.

Liverpool U18: George; Lewis, Whelan, Masterson, Johnston; Phillips, Alexander-Arnold; Dhanda (Kane), Alves (Adekanye), Ejaria; Woodburn (T. Gomes). Benk: Wheeler, Parker.