Juniorkampen i fare

Kveldens kamp mellom Liverpool og Derby i FA Youth Cup står i fare for å bli utsatt på grunn av det kalde været i England. En baneinspeksjon klokken 15.30 vil avgjøre om kampen kan spilles i kveld som oppsatt.

Trener Neil Critchley håper at 4.runde-kampen kan spilles som planlagt. En match som etter planen blir vist direkte på LFC TV, og som har avspark klokken 20.00 på Deva Stadium i Chester.

Da lagene møttes i serien i november endte kampen 5-5. I kveld håper Critchley at hans disipler vil levere bedre forsvarsspill enn i det oppgjøret.

- Jeg vil påstå at vi er garantert scoringer i kveld. Det er bare å studere statistikken vår denne sesongen, Vi er et offensivt lag, som scorer mange mål. Derby er ganske like oss i så måte, sier Critchley til Liverpoolfc.com.

- Vi har spilt to veldig jevne kamper mot dem denne sesongen. De har flere gode spillere, så det blir en vanskelig kamp, det er det ikke tvil om. Forhåpentligvis går denne kampen i vår favør, fortsetter juniortreneren.

- Juniorcupen er viktig for oss. Vi ønsker å komme så langt som mulig i turneringen, for dette er en turnering der spillerne får erfare litt ekstra press, i og med at resultatet er helt avgjørende.

- Som junior kommer du ikke nærmere en «førstelagsopplevelse» enn dette. Derfor ønsker vi å gå videre.

- Men vi må forsvare oss bedre enn vi har gjort tidligere i sesongen. 5-5 kampen mot Derby var en sprø kamp egentlig. Det kunne ha blitt 10-10. Vårt angrepsspill var fantastisk, men forsvarsspillet var nesten ikke-eksisterende til tider.

- Dersom vi får orden på forsvarsspillet, uten at det går ut over angrepsspillet, kan vi slå hvem som helst i landet på dette nivået. Men Derby tenker sikkert det samme, så dette blir sikkert 0-0 og straffespark-konkurranse!

- Stemningen i troppen er meget god. Mange av disse spillerne har spilt sammen fra barnsben av, så de er kompiser. Du kan se det når de spiller at de betyr mye for hverandre. Når noen scorer eller keeperen vår gjør en god redning, kan du se at dette er en godt sammensveiset gjeng.

- Det er fantastisk å se, og dette er en god gruppe å jobbe med. Vi er privilegert som får jobbe med en så spesiell gruppe spillere.

Seier over Derby i kveld betyr hjemmekamp mot Birmingham i 5.runde for de røde. En kamp som sannsynligvis blir spilt på Anfield.

- Vi spilte ikke på Anfield i juniorcupen i fjor, og har ikke gjort det så langt denne sesongen, så dersom vi klarer å gå videre og får spille på Anfield ville det vært en fantastisk opplevelse for våre gutter.

- Det å få sjansen til å spille på Anfield er utrolig for dem. Men vi kan ikke tenke for langt frem, da denne kampen mot Derby er svært viktig for oss, og vi vet det blir en tøff test. Derfor ofrer vi ikke Birmingham en eneste tanke ennå.