Juniorlaget knuste Manchester United

To fulltreffere av Trent Alexander-Arnold (bildet) bidro til storseier over rivalene på bortebane.

Det var en totalt sett jevnspilt fotballkamp i Manchester, men gjestene fra Merseyside var overlegne i boksen. Alexander-Arnold ga Liverpool ledelsen i første omgang, før han sammen med Paulo Alves og Corey Whelan fastslo sluttresultatet til 4–0 etter pause.

– Det var fortjent. Det så ut til at Liverpool til tider hadde 15 spillere på banen. De var mye bedre, sier Roy Evans i studiosendingen på LFCTV etter kampslutt.

Liverpool skapte klart flest sjanser i tåken på Carrington-gresset, men Manchester United var nærmest da Zak Dearnley traff stolpen etter tjue minutter. Kort tid senere fikk imidlertid kaptein Alexander-Arnold hyll på byllen etter veggspill med Ben Woodburn.

Tre scoringer etter pause

Banespillet, som var fylt av harde dueller, fortsatte i like trekk etter pause. Hjemmelaget var nok uheldig som ikke utliknet da Timothy Fosu-Mensah dundret ballen i nettveggen, men hadde flaksen på sin side da Alexander-Arnold skjøt over fra fem meter like etter.

Kort tid etter at timen var passert, doblet Paulo Alves ledelsen med et eminent langskudd. På vei mot boksen fintet portugiseren vekk Tosin Kehinde, kikket opp og plasserte ballen hardt ned i det venstre hjørnet.

Gjennom kampen var Liverpool kompakte og viste prov på godt forsvarsspill. Mannskapet til Neil Critchley var ikke redd for å presse høyt og lenge, og Manchester United hadde ikke store rom å boltre seg i.

Rødt kort og to raske mål

Ting ble heller ikke enklere for vertskapet da keeper Oliver Byrne pådro seg sitt andre gule kort kvarteret før slutt. Det påfølgende frisparket ble slått inn til Corey Whelan ved bakre stolpe, trolig en innøvd variant, og den umarkerte forsvareren stanget inn 3–0.

Og bare minuttet senere la Alexander-Arnold på til 4–0. Woodburn, som gjennomførte en god kamp under nokså vanskelige forhold på topp, tok på seg servitørrollen og fant kapteinen med et godt innlegg. På hel volley satte scouseren inn det fjerde på kontrollert vis.

De ti siste minuttene ble en transportetappe for Liverpool, som lå dypt og hindret frustrerte Manchester United-spillere fra en redusering. Dermed passerer de gjestene på U18-tabellen, og laget står med fire seire på sju ligakamper.

Manchester United U18: Byrne; Warren, Tuanzebe, Williams, Scott; Fosu-Mensah, Kehinde; Whelan (Dorrington 77), Gribbin, Dearnley; Rashford. Benk: Dunne, Kenyon, Boonen.

Liverpool U18: George; Lewis, Parker, Whelan, Johnston; Phillips, Coyle; Alexander-Arnold, Alves (Dhanda 69), Ejaria; Woodburn. Benk: Owens, Wheeler, Dobie, Brimmer.

Kampen ble sendt direkte på LFCTV og TV 2 Sumo. Avspark var klokka 12 norsk tid.

Referat – slik var kampen:

1. omgang:

1. min: Kampen er i gang på Carrington!

2. min: Liverpool spiller i sine hvite bortedrakter.

4. min: United angriper med mange mann. Ballen slippes til Fosu-Mensah på høyresiden, men skuddet, som er svakt, går rett på Liverpool-keeper George.

8. min: Det har vært en tett midtbanekrig i åpningen. Ikke spesielt høyt tempo, men intenst og harde dueller.

10. min: Alves snapper ballen bra på Uniteds halvdel, men vertene kommer seg så fort tilbake i posisjon at det ikke ender med noe.

12. min: Frekt forsøk av Phillips, som skyter fra rundt 45 (!) meter. Liverpool-spilleren ser at Byrne står langt ute, og skuddet er ikke helt ufarlig, men ballen går over tverrliggeren.

13. min: Et lite initiativ fra Liverpool nå, men United holder gjestene unna klare sjanser foreløpig.

14. min: Rashford strekker ut Liverpool-forsvaret og vinner et hjørnespark. Parker rydder unna innlegget.

20. min: Dearnley får ballen på venstresiden, vender innover og skyter lavt i stolpen.

21. min: Det er hjemmelaget som har hatt mest ballkontakt så langt.

22. min: Alexander-Arnold legger hardt inn fra høyre. Byrne stuper frem og plukker ballen.

25. min: Woodburn angriper fra venstre, skjærer inn og løper fra backen, men Byrne er modig og stuper inn i duellen før Liverpool-angriperen får avsluttet. Woodburn roper på straffe, men dommeren peker mot cornerflagget.

26. min: 0–1! Liverpool tar ledelsen! Alexander-Arnold scorer etter et lekkert veggspill med Woodburn. Sistnevnte vinner ballen etter et svakt keeperutspill, og Alexander-Arnold får ballen på vei inn i boksen. Han chipper den opp til Woodburn, som header flott ned til kapteinen. Alene med Byrne, dog noe skrått, dunker han ballen hardt i det nærmeste hjørnet.

31. min: Gjestene har styrt det meste etter scoringen. Igjen er Alexander-Arnold involvert, og scouseren prøver å finne Woodburn med et innlegg – uten å lykkes. Mannskapet til Neil Critchley imponerer særlig med presset på motstanderne uten ballen i laget.

33. min: United prøver å etablere et spill, men klarer ikke å tråkle seg gjennom Liverpool-laget.

34. min: Godt spill av Liverpool på Uniteds halvdel. Phillips felles og får frispark på omtrent 20 meter. Dette er omtrent posisjonen midtbanespilleren scoret fra forrige helg.

35. min: Phillips tar som ventet frisparket selv, men ballen flyr et godt stykke over mål.

39. min: Byrne er langt utenfor boksen for å klarere, men tar med seg Woodburn i samme slengen. United-målvakten får kort, og det er frispark til Liverpool på rundt 20 meter. Denne gangen noe skrått.

41. min: Phillips skyter igjen, og nå er forsøket bedre. Ballen har retning mot krysset, men Byrne redder uten store problemer.

44. min: Gribbin får kortet for en sen takling på Liverpools Alves.

45. min: Dommeren blåser av. Pause!

Pauserapport: Det er ikke ufortjent at Liverpool leder etter første omgang. Oppgjøret har riktignok vært jevnspilt, og United har hatt en ball i stolpen, men gjestene har vært kompakte, presset bra og skapt flest sjanser i tåken på Carrington-gresset. Målscorer Trent Alexander-Arnold har vært mye involvert i sin høyrekantposisjon, mens Adam Phillips har vist frem høyrefoten med en rekke langpasninger og noen skudd. Liverpool-forsvaret har fremstått stabilt, med en hardtarbeidende midtbane foran seg. Det er ikke enkelt på Ben Woodburn på topp, men unggutten har jobbet steinhardt og gjort det bra så langt.

2. omgang:

46. min: Liverpool triller i gang de 45 siste minuttene.

49. min: United prøver seg med et langskudd. George er våken og redder.

49. min: Bortelaget angriper ved Woodburn på venstre. Han holder unna Tuanzebe, men innlegger treffer hælen til Williams i boksen. United-keeper Byrne plukker ballen.

53. min: Brukbart skudd av Fosu-Mensah, som avslutter et angrep Whelan startet på høyresiden. Fosu-Mensah får ballen i boksen, er presset, men klemmer til. Ballen går i nettveggen.

56. min: Plutselig får Alexander-Arnold er kjempesjanse i United-boksen, men skuddet går over mål. Phillips legger et frispark på skallen til Whelan, som legger ballen ned til kapteinen. Fra rundt fem meter burde Alexander-Arnold truffet målet.

57. min: Liverpool-spiller Coyle får gult etter en takling.

60. min: Phillips ligger nede og holder seg til låret etter en etterslenger av Gribbin, som allerede har gult kort. United-spilleren slipper unna.

62. min: Spillet er i gang igjen, og Phillips er på banen.

64. min: 0–2! Alves dobler ledelsen med et glimrende skudd! Portugiseren finter vekk Kehinde på 25 meter, legger ballen til rette og klinker den lavt i det venstre hjørnet. Dette er tenåringens første offisielle mål i Liverpool-drakt.

66. min: Lewis trenger behandling for en skade, men er på beina igjen.

67. min: Dhanda varmer opp på sidelinja og skal trolig snart innpå.

68. min: Det har vært en real midtbanekrig så langt, og den fortsetter. Liverpool er imidlertid solide bakover, og United får ikke store rom å spille i.

69. min: Liverpools bruker sitt første bytte for kampen: Dhanda kommer inn for målscorer Alves.

73. min: Nå har Liverpool ramlet litt bakpå, og United presser. Samtlige spillere bortsett fra United-keeperen befinner seg på Liverpools halvdel.

75. min: Nytt stolpetreff for United! Rashford er rolig, finter vekk oppasserne og skyter mot krysset. Heldigvis for gjestene treffer den stolpen.

76. min: Byrne er igjen utenfor boksen, feller en Liverpool-spiller og pådrar seg sitt andre gule kort og sendes tårevåt i dusjen.

77. min: United tvinges til å bytte. Whelan går ut, keeper Dorrington kommer inn.

78. min: 0–3! Og vondt blir til verre for vertene. Phillips slår det påfølgende frisparket inn mot bakre stolpe, der Liverpool-forsvarer Whelan står helt umarkert. Glimrende variant av gjestene, og sistnevnte skaller ballen i nettet.

79. min: 0–4! Liverpool holder trykket oppe – og får lønn for strevet. Woodburn, på venstresiden, er god og legger flott inn i feltet med høyrefoten. Der kommer Alexander-Arnold akkurat i tide til å sette inn det fjerde på hel volley. Nok en kjempescoring av Liverpool!

83. min: Rashford prøver å passere Parker på vei mot Liverpool-målet, men stopperen takler og snapper ballen.

86. min: Hjemmelaget holder på ballen, men innser at dette er tapt. Begge lag venter bare på fløytesignalet nå.

90. min: United jakter på en sen redusering. Liverpool holder vertene unna.