Kamp om Premier League på norsk fjernsyn

Rettighetene til engelske toppfotball på norske TV-skjermer, fra og med neste sesong, avgjøres snart.

TV 2 har rettighetene for Premier League til og med inneværende sesong, hvor kampene sendes på betalplattformene TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium.

Ifølge VG
skal budene for neste pakke med Premier League være levert innen slutten av denne måneden, og en forventer at TV 2, TVNorge/Discovery og MTG/Viasat alle er interesserte.

- Mitt stalltips er at TV 2 beholder Premier League, men prisen kan bli stiv og det kan fort koste mer enn det smaker. Nærmer prisen seg en milliard kroner, blir det en utfordring å regne dette hjem for TV 2, siteres ansvarlig redaktør i nettstedet Kampanje, Knut-Kristian Hauger, på. - Å beholde Premier Leauge er nesten liv eller død. Nesten 50 prosent av overskuddet til TV 2 er fra Premier League.

BT Sports og Sky Sports betalte 70 prosent mer for rettighetene til Premier League i perioden 2017-19 enn tilfellet var da de fikk tilslaget for 2013-16.

Ifølge Dagens Næringsliv kostet Premier League-rettighetene i Norge mellom 600-700 millioner kroner for 2013-2016, betalt av TV 2.

Hvem som stikker av med engelsk fotball de kommende årene vil bli kjent i først halvdel av oktober, skriver VG.

Dernest vil det bli en kamp om rettighetene til norsk fotball, og andre rettighetssalg som den spanske og italienske ligaen. Denne sesongen er det for eksempel ingen som har vært villig til å betale prisen i Norge for hva det vil koste å sende La Liga og Serie A.