Kan få medalje 34 år på etterskudd

UEFA undersøker om Ian Rush har rett på en vinnermedalje for Europacuptriumfen over Real Madrid i 1981.

- Jeg spilte i semifinalen mot Bayern München på Anfield, og så var jeg en av 18 spillere som Bob Paisley tok med seg til finalen i Paris, forteller Rush til Liverpool Echo.

Rush, som vil lede Liverpool Legends som manager mot nettopp Real Madrid på Santiago Bernabeu på søndag, kom aldri på banen i 1-0 seieren over Madrid-klubben i mai 1981. Dette var den unge waliserens første sesong på Anfield etter £300,000-overgangen fra Chester året før.

To av de 18 spillerne som Liverpool tok med seg til Paris i 1981 fikk aldri noen vinnermedalje. Rush var altså den ene. Avdøde Avi Cohen var den andre.

- På den tiden kunne du bare ha fem innbyttere. De som ikke kom med i kamptroppen var jeg og Avi Cohen. Vi satt der på benken og så på, og jeg har gode minner fra den kampen. Laurie Cunningham spilte for Real Madrid, og alle husker at Alan Kennedy gjorde vinnermålet, minnes Rush.

- Vi har spurt UEFA om å få medaljer, og de ser på saken nå. Mange spør meg om dette, og det hadde vært fint å få medaljen så mange år etterpå, avslutter 53-åringen.