Kan forsvinne på uønsket billigsalg

Jordan Rossiter og Jon Flanagans kontraktsituasjon er uavklart. Det gjør at andre klubber kan hente dem på billigsalg.

Scouser-duoen Jordan Rossiter og Jon Flanagan kan begge signere pre-kontrakter med andre ikke-engelske klubber fra og med 1. januar 2016. Det skriver James Pearce i Liverpool ECHO.

£250.000 per spiller

Skulle Rossiter eller Flanagan fristes til å signere for en annen klubb utenfor England, vil Liverpool kun motta om lag £250.000 per spiller. 
 
Det er ikke kommet noen indikasjoner på at spillerne i utgangspunktet ønsker å forlate The Reds, men kontraktsforhandlingene er kompliserte, og flere klubber følger nøye med på spillernes situasjon.
 
Italienske Udiene skal visstnok følge Rossiters situasjon tett. Det samme gjør Tottenham og Manchester City.
 
Klubber i FA-systemet kan også signere spillerne, men de må riktignok betale et høyere beløp. Skulle Rossiter eller Flanagan signere for en annen engelsk klubb, vil det beløpet avgjøres på tribunal-måten – samme situasjon Liverpool og Burnley befinner seg i etter Danny Ings’ overgang.
 

Flanagan har vært lenge ute med skade, men nå trener han for fullt.

– PR-KATASTROFE

Liverpool ECHO-journalisten mener det vil være en PR-katastrofe for Liverpool, dersom en eller begge forlater klubben på denne måten.
 
– Det vil absolutt være en PR-katastrofe etter at Liverpool de seneste årene har sagt farvel til Jamie Carragher og Steven Gerrard, skriver Pearce.
 
Foruten de to nevnte arbeidsjernene, er Conor Randall den eneste scouseren i Liverpools førstelagstropp.
 
Pearce mener man til en viss grad kan forstå at ikke Flanagan tidligere er tilbudt kontrakt. Scouseren har som kjent vært ute 18 måneder med en skade. Pearce spekulerer i om Liverpool vil at Flanagan skal bevise at han kan finne tilbake til formen, som gav ham sjansen på det engelske landslaget, før han tilbys ny kontrakt.
 
Rossiters situasjon er dog verre å forstå, mener Pearce.
 
– Det er samtaler om kontrakt, men så langt har det vist seg vanskelig å bli enige. 
 
18-åringen er av mange vurdert som et topptalent, og stopperlegenden Jamie Carragher har tidligere uttalt at Rossiter er et stort talent som besitter noe av den samme karakteren som ham selv og Steven Gerrard hadde.
 

Rossiter betraktes som et stort talent.
Jordan Rossiter slo for alvor igjennom da han forrige sesong scoret i debuten. Det var i en cup-kamp hjemme mot Middlesbrough. 
 
– Lokale spillere kan av og til få vriene avtaler. Lojaliteten kan noen ganger tas for gitt. Liverpool må for all del unngå å gå i den fellen at Rossiter og Flanagan ikke signerer nye kontrakter. Liverpool har investert så mye i dem begge. Det vil være hensynsløst og en risiko og gi slipp på dem, når de fremdeles virker kapable til å være med på den lyse fremtiden på Anfield, kommenterer James Pearce.