Kan Klopp snu debut-trenden?

Ingen av Liverpools seks managere i Premier League-epoken har klart å vinne sin første Premier League-kamp.

Nyansatte Liverpool-managere har slitt med full klaff i seriedebuten. Faktisk har ingen av de seks managerne som har ledet Liverpool i Premier League klart å vinne debutkampen. Den mørke statistikken viser tre tap og tre uavgjort i debutkampene.

Til helgen er det Jürgen Klopps tur, når Liverpool gjester White Hart Lane.

Slik gikk debutene

Roy Evans var den første Liverpool-manageren som ble ansatt, etter at FA endret navnet på toppserien til Premier League. Scouseren fikk sin debut kort tid etter at Souness fikk sparken i vinteren 1994. 

Evans fikk bare med seg ett poeng fra Carrow Road, i den vanskelige debutkampen mot Norwich 5. februar 1994.

Kampen endte 2-2 med John Barnes og Ian Culverhouse (selvmål) som målscorere for Liverpool.

Det ble uavgjort i Roy Evans' første kamp

Marerittdebut

Gerard Houllier fikk en forferdelig start på sin første sesong som eneste manager for de røde. 

Sesongen før utgjorde Houllier og Evans en manager-duo. Der vant riktignok de rødkledde sine to første kamper for sesongen.

14. november 1998 ledet Houllier de rødkledde for første gang på egenhånd, og det ble en forestilling franskmannen nok ikke hadde regnet med. Leeds gjestet Anfield, og de hvitkledde vant komfortabelt 3-1. 

Liverpool tok ledelsen ved Robbie Fowler, men det holdt likevel ikke for Gerard Houlliers mannskap.

Tottenham borte

I likhet med Klopp fikk Rafael Benitez sin Premier League-debut på White Hart Lane. Det ble en brukbar premiere for spanjolen, som fikk med seg ett poeng fra London. Djibril Cissé fikk sin debut, og viste seg tilliten verdig da han satte inn ledelsen etter 37 minutter. Jermain Defoe utlignet, og kampen endte 1-1.

Er Tottenham like tøffe å bryte ned denne gangen, som da Rafael Benitez debuterte mot laget?

Reina-tabbe

Etter 2009/10-sesongen fikk populære Rafael Benitez sparken av de nye amerikanske eierne Gillett og Hicks. De hentet inn den erfarne engelskmannen Roy Hodgon som Benitez’ erstatter. Mange opplevde Hodgsons periode i Liverpool som en stor fiasko, men debutkampen mot Arsenal var en av de bedre forestillingene under den nåværende landslagstreneren.

Roy Hodgson som Liverpool-manager.

Liverpool tok ledelsen etter en suser av David N’Gog. Før det hadde debutant Joe Cole pådratt seg rødt kort, så jobben ble ekstra vanskelig for Hodgsons mannskap. Helt i sluttminuttene fomlet José Reina i egen sekstenmeter og scoret selvmål. Kampen endte 1-1.

Kenny tilbake

Hodgsons tid i Liverpool ble kort, og i januar 2011 ble Kenny Dalglish hentet som midlertidig manager, av de nye eierne NESV (nå FSG). «King Kenny» reddet på mange måter sesongen, men heller ikke han fikk en komfortabel retur.

I  sin første seriekamp ble det et 2-1-tap borte mot Blackpool. Fernando Torres hadde sendt Liverpool i ledelsen, men hjemmelaget snudde kampen, og innkasserte alle poengene.

 Kenny Dalglish tapte i sin debut.

– Utrolig resultat

Kenny Dalglish mistet jobben etter 1,5 år som sjef på Anfield. Den unge Swansea-manageren Brendan Rodgers ble tilbudt jobben. Rodgers vant sine to første kamper i Europaligaen, men Premier League-debuten ble et aldri så lite mareritt.

Liverpool gjestet The Hawthorns, og selv om Liverpool skapte mange sjanser, var det West Brom som fikk uttelling. Hjemmelaget vant til slutt hele 3-0. Et resultat Rodgers omtalte som utrolig. 

Rodgers' PL-debut er den verste av en Liverpool-manager.

3-0-tapet for West Brom er riktignok ikke den verste debuten i Liverpools historie. I 1959 var det dyst mellom Liverpool og Cardiff. Cardiff beseiret Liverpool med resultatet 4-0. Dét var ingen ringere enn Bill Shanklys første kamp som manager for Liverpool.

Kilde: Daily Mail & This is Anfield

LES OGSÅ: Benteke trolig ikke klar til Tottenham-kampen.