Kaptein Henderson: - Det er en stor ære

Jordan Henderson ble fredag offisielt utnevnt til Liverpools nye kaptein. Han lovprises av både Brendan Rodgers og Steven Gerrard.

Jordan Henderson har lenge vært favoritt til å ta over kapteinsbåndet etter Steven Gerrard. Fredag ble det bekreftet fra klubben, før avreisen til Thailand på søndag. 

- Jeg er veldig glad og stolt. Det er en stor ære og et stort privilegium å bli kaptein i denne fotballklubben.

- Da Steven ikke spilte sist sesong, prøvde jeg å gjøre det beste jeg kunne da jeg kom inn og tok over armbåndet. Nå ser jeg fram til å fortsette med det og fortsette å vokse som kaptein, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

Leder gjennom eksempel

- Jeg vil gi mitt beste hele tiden, sette laget først og prøve å gi dem eller hjelpe dem med alt de måtte trenge fra meg, sier mannen med 186 kamper for klubben. 

Sist sesong var Henderson kaptein 19 ganger. Brendan Rodgers, sier dette om hvorfor han har valgt nettopp Henderson som sin nye kaptein:

- Jordan er en som leder gjennom eksempel, gjennom det han gjør og gjennom holdning. Han viser stort engasjement for spillet, og er en rollemodell for profesjonalitet.

- Han har også stor respekt for de tradisjonene som er assosiert med å være Liverpool-kaptein og det ansvaret som kommer med det. Han har vært så heldig at han har fått førstehåndskunnskap fra en av de største klubben noen gang har hatt, Steven Gerrard, sier Brendan Rodgers.

Saken fortsetter under bildet.

- Jordan har vokst som person og som spiller etter at han kom til Liverpool og er klar for å ta utfordringen. Han vil være seg selv, med sin egen lederstil og sine egne ideer og metoder. 

Henderson gir også ros til Rodgers for hvordan han har hjulpet ham. 

- Jeg har alltid sagt at manageren har vært veldig bra for meg. Han har forbedret meg konstant i hvert eneste aspekt av fotballen, også av banen, og det gjør han fortsatt. Jeg lærer fortsatt fra ham, sier Henderson. 

Naturlig arvtager

I et intervju med BBC, ga Steven Gerrard klart uttrykk for at også han mener Henderson er det riktige valget som Liverpool-kaptein når han selv nå er borte. 

- Raheem og Jordan er på forskjellige ender av skalaen. Jordan er så profesjonell, han er en vinner og en topp kar, sier Gerrard til BBC.

- Jeg tror ikke det er noen andre som passer så bra til å ta kapteinsbåndet fra meg. Jeg ser mye av hvordan jeg spiller i hvordan Jordan gjør det, og det jeg liker med ham er at han er veldig ydmyk.

- Jordan har vært lojal til klubben ved å signere en ny kontrakt og jeg ønsker ham lykke til, sier Gerrard.

LES OGSÅ: Pluss-sak: Kapteinen går av

LES OGSÅ: Fansen vil ha Skrtel som visekaptein