Klopp oppgitt over Rossiter-situasjonen

– Jeg har aldri hørt om en spiller på 18 som må spille tre kamper på fem dager, sier Jürgen Klopp. Han vil gå videre med saken etter skaden på unggutten. Vi fulgte hele pressekonferansen.

Torsdag får Jürgen Klopp sin første kamp som Liverpool-manager på Anfield. Etter 0-0 i første kamp mot Tottenham på White Hart Lane, er det Rubin Kazan som er motstander i Europa League, der Liverpool har åpnet med to uavgjort. 

Om skadesituasjonen: 

– Sturridge blir bedre og bedre, i går var han ute på banen for første gang siden lørdag. Men målet for han er søndag, sier Klopp.

– Benteke, Firmino og Lovren er tilbake i trening, og da er det flere muligheter. Men de er ikke aktuelle for start ennå.  

Denne uken ble både Danny Ings og Joe Gomez operert.

– Det har vært positive operasjoner for Gomez og Ings, i den grad man kan si det, så det har ikke vært noen komplikasjoner. Og Flanagan blir bedre og bedre, sier Klopp. 

Han er imidlertid tydelig irritert over skaden til Jordan Rossiter, som fikk en lårstrekk under landslagsopphold med England U19. 

– Rossiter er en spesiell historie. Jeg har aldri hørt om en spiller på 18 som må spille tre kamper på fem dager. Vi må vente på han, for jeg tror ikke han blir klar før etter neste landslagspause. Dette er ikke greit, jeg må snakke med noen om dette men jeg vet ikke hvem, sier Klopp. 

– Vi kunne trengt ham nå.

– Tre kamper på fem dager er for mye. Fotball varer i 90 minutter, der du må bruke musklene på mange måter. Det er ikke normalt. Jeg ville ikke at min første dag på Melwood skulle være en telefon til FA, men det er ingen tvil om at det ikke er greit. Disse spillerne er vår framtid. behandler vi dem som hester blir de hester, men de trenger ikke behandles slik. Dette er unge spillere. Er det normalt her med tre kamper på fem dager? Jeg vet det i jula er tett program her, men dette er for mye, sier Klopp. 

Om kampen: 

– Denne gruppa er veldig åpen. Men det kan bli et viktig steg i gruppa med en seier, men vi ønsker også å se neste steg i utviklingen. Erfaringen med Tottenham-kampen føltes bra, selv om det fortsatt er ting å jobbe med. Vi hadde et godt møte etter kampen der vi snakket om det, og vi tok første steg. Dette er en helt annen kamp, med en annen motstander. Det ble en vill kamp mot Tottenham fordi de også presset mye. I Europa League er det mulig å få mer selvtillit. De har ikke den beste situasjonen i egen liga og har også byttet manager, men de kan spille på mange måter og de er farlige på kontringer. Vi må være godt organisert og ha maks konsentrasjon på dødballer, fordi de har større spillere. 

– Jeg ser virkelig fram til min første hjemmekamp og atmosfæren i flomlyset. Jeg håper vi kan ta den atmosfæren inn i kampen, sa Klopp, før han unnskyldte seg for den russiske tolken for sitt lange svar. 

Om rotasjon på laget: 

Hvor langt tenker du framover i forhold til kamper? 

– Jeg tenker alltid på hele situasjonen, men har maks konsentrasjon på neste kamp. Men vi kan ikke rotere for mye, for eksempel på 5-6 spillere når spillerne ikke kan håndtere situasjonen. Vi kan selvsagt bytte på laget og har 2-3 muligheter, men vi kan ikke ta inn Benteke og Firmino fra start nå. Så vi må tenke på når vi skal få inn dem feks. 

– Vi har sett nøye på de unge spillerne med en spesialtrening denne uken, og vi likte godt hva vi så. Så vi får se hvem som skal være med oss i morgen. 

Saken fortsetter under bildet.

Om Anfield-debuten:

– Vi venter alltid på den spesielle atmosfæren, vi skal gjøre vårt. Men hvis andre har lyst til å være mer høylytt enn noen gang, så prøv det, sa han som en oppfordring til fansen.

– I denne kampen må vi være tålmodige. Fordelen er at vi spiller hjemme. Men det er bare en fordel om alle vet hvor hardt det vil bli. Folk må ikke bli skuffet om det ikke er 3-0 etter fire minutter.

Om språk: 

– Jeg tror de utenlandske spillerne forstår meg enklest, fordi jeg har en spesiell engelsk slang. Jeg har sagt ifra til alle de engelske spillerne at de må si ifra om de ikke forstår meg. Det er ikke noe jeg tenker så mye på. jeg vil lære mer. Men det vanskeligste språkmessig er på pressekonferanser, og jeg bryr meg ikke om pressekonferanser. Hvis dere ikke forstår meg, er det ikke så farlig, det viktige er at spillerne forstår meg. 

Om den krevende spillestilen: 

– Folk spør meg alltid om det er mulig å spille slik fotball. I Mainz spurte de meg det hver eneste uke, i Dortmund hver tredje dag. Men tingen er at ikke trenger å spille slik i 90 minutter. Men den eneste muligheten til å lære det, er å starte slik. Men har man ballen trenger man ikke løpe som gale. Hvis du forsvarer deg og får bedre følelse med denne typen forsvar er det ikke så vilt, det er bare i starten, sier Klopp.

– Men hvis du ser på Bayern mot Arsenal i går, der Bayern har 70 prosent av ballinnehavet men taper kampen. Det er fotball. Arsenal spilte veldig disiplinert forsvar og vant. Det vi må ha er en plan. Men vi trenger ikke løpe 150 km i en kamp for å få suksess, men i hver kamp må vi være forberedt på å være det. Og det er hva vi gjorde. Vi trenger selvsagt friske spillere, men vi dreper ikke spillerne. Vi trener med dem og de har selvtillit og de har fysikken til å gjøre det. De er unge, de friske og de er profesjonelle. Det var sikkert fem km som ikke var nyttige mot Tottenham, men vi gjorde det fordi vi ville. Men nå kan vi forsøke å skru på det, og gjøre det på en mer riktig måte, på riktige øyeblikk og bedre timing. Og da blir det bedre, bedre og bedre. Men hvis du spiller mot et mye bedre lag og du ikke er forberedt på å løpe lenger enn dem, er du gal. Man må forsøke å skape problemer for dem, og nå skal vi lage problemer for Rubin Kazan, sier Klopp. 

Lucas Leiva var også tilstede på onsdagens pressekonferanse. 

Lucas Leiva:

Hvordan har den første perioden vært med ny manager?  

– Jeg kan ikke si noe dårlig mens han sitter her, sier Lucas Leiva og ler.

–  Det har vært veldig bra, og veldig positivt. Kampen mot Tottenham var et første steg mot dit vi vil, og vi vil fortsette å forbedre oss som lag, sier  Leiva.

– Vi ønsker å være et suksessfullt lag, og han har hatt suksess der han har vært trener før. Det er alltid normalt å sammenligne managere, men han har sin stil. Det har vært krevende den siste uka, men vi har et lag som ønsker å lytte og tilpasse oss. Alle ideene hans prøver vi å få inn i spillet så raskt som mulig. 

– Det var en veldig intens kamp mot Tottenham. Folk har snakket mye om løpestatistikken. Men vi er i god form, og han ønsker vi skal spille annerledes og vi må tilpasse oss. Treningene har vært intense spesielt i forhold til å holde fokus, sier Lucas. 

Merker dere som spillere entusiasmen rundt klubben nå? 

– Ja, alle er veldig spente, og i morgen er første kamp med Klopp på Anfield. Europacup-kamper er alltid spesielt, og med en egen atmosfære. Men vi må ta det kamp for kamp for å forbedre oss, og så får man se på slutten av sesongen hvor langt det har tatt oss. Men jeg føler ikke det er noe spesielt press på laget. 

– Å vinne gir alltid selvtillit til å jobbe videre, og for å bygge momentum. Det er det vi skal forsøke i morgen, og vi skal gi hundre prosent. Vi må være fokuserte og konsentrere oss, og vise at vi tar et nytt steg i riktig retning. Det er det viktigste nå, sier Lucas, og legger til at det selvsagt alltid er press i fotball, men at de ikke må gjøre presset for høyt.

Da Lucas fikk spørsmål om Klopp er den morsomste han har jobbet med, brøt treneren inn selv. 

– Er det alltid slik at dere skal spørre om hvordan de første ukene er med manageren er? Hvis han synes jeg er en idot, så svarer han ikke det. Du trenger ikke svare på det, sa Klopp og tok armen rundt Lucas. 

 

 

LES OGSÅ: – Liverpool trenger ikke frykte Rubin Kazan