Klopp roser Lucas

Lucas Leiva må stå over helgens kamp mot Swansea. Jürgen Klopp håper ikke laget vil savne ham for mye.

Lucas Leiva har vært fast inventar i Jürgen Klopps startellever hele sesongen, og brasilianeren har respondert bra, og levertn en rekke gode kamper. Liverpools manager er svært godt fornøyd med det Lucas har prestert, og han håper laget ikke vil savne ham for mye mot Swansea.

 

Savnet mot Swansea?

Lucas må stå over helgens kamp mot Swansea, grunnet at han har fått fem gule kort gjennom sesongen.

– Jeg håper vi ikke kommer til å savne ham for mye. Det er bra både for ham og meg at jeg er her – jeg liker slike spillere, og han liker å spille på denne måten, uttalte Klopp i forbindelse med pressekonferansen tidligere i dag.

 

– Han har forbedret seg masse mens vi har vært her. Han har tilpasset seg en ny stil, og han spiller bedre og bedre. Lucas er veldig viktig for oss, poengterte Klopp.

 

Saken fortsetter under.

Lucas Leiva er blitt fast inventar for de røde.

 

Klopp mener Lucas kan forbedre seg enda mer:

 

– Han kan være ende mer dominant i kampene. Det snakker vi ofte om, men Lucas har en god personlighet, og i hans posisjon er det viktig.

 

Variert rolle

 

Klopp mener engelskmennenes beskrivelse av rollen Lucas spiller som «holding midfielder» ikke er korrekt.

 

– Vi burde bytte navn, fordi det er ikke alt han gjør. Han skal organisere. Han må lese spillet i alle situasjoner. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange pasninger han slår, men det er mange. Det er en veldig viktig rolle i fotball. Midtbanen er hjertet av spillet – og vi vet alle at ingenting fungerer uten hjertet, sa Klopp.

 

Klopp gav Lucas Leiva kapteinsbindet i kampen mot Crystal Palace (en kamp Martin Skrtel spilte), og dermed er det kanskje grunn til å tro at brasilianeren er tredjekaptein etter Henderson og Milner.

 

LES OGSÅ: Sturridges skade ikke alvorlig.