Klopp: Trenger ingen stor opprustning av troppen

Da Jürgen Klopp tok over Borussia Dortmund var det starten på store endringer i klubben. Han tror ikke det samme blir nødvendig i Liverpool.

Etter fem kamper som manager slår Jürgen Klopp fast at han er godt fornøyd med stallen han har arvet fra Brendan Rodgers. Uten å nevne navn, mener han flere av spillerne som har blitt kritisert tidligere, nå viser sin sanne verdi.

Da Klopp tok over Borussia Dortmund i 2008 gjorde han store endringer i troppen. Han ser ikke for seg at det samme vil skje i Liverpool.

– Det er en helt annen situasjon. De er alle Liverpool-spillere de som er her, sier Klopp, for å understreke at spillerne er verdig å spille med Liverbirden på brystet.

– Beslutningene som ble tatt tidligere er ikke så dårlige som kanskje noen tror. Det er ikke tilfeldig at de er her. Da jeg så troppen, mens jeg var på ferie, tenkte jeg «bra, jeg kan jobbe med dette», sier Klopp til Liverpool Echo.

Ville ikke høre om enkeltspillere

– Ja, vi har noen skader, men spillere vil komme tilbake. Det er en god tropp. Det er også godt for spillerne som ikke kan spille for øyeblikket å se hvordan vi jobber.

Han merker at spillerne nå har mer energi igjen, og at det nok har mye med at de nå har fått en ny sjanse til å vise seg fram og føler seg viktigere igjen.

– Det er normalt etter at de har blitt vurdert i flere år. Alle har dømt dem. Jeg spurte mange om Liverpool og de snakket om ham, ham og ham. Jeg sa «stopp, jeg vil ikke høre noe mer». Jeg sa at jeg ikke ville høre mer om spillerne mine. Jeg ville se og lære om dem. 

– De er alle snille gutter med gode ferdigheter og stor lidenskap - alt det vi trenger og nå kan vi jobbe sammen. Det er alt jeg ønsker å gjøre, og jeg tenker ikke på noe annet, sier Klopp.

LES OGSÅ: Randall ute med skade