Koeman: - Vet at Liverpool ikke vinner alle kampene

Mens Liverpool fortsetter jakten på Manchester United på fjerdeplass, har Southampton langt fra gitt opp å ta Liverpools 5. plass.

Ronald Koeman og hans Southampton ligger på 7. plass i Premier League, fire poeng bak Liverpool og ett poeng bak Tottenham, når tre kamper gjenstår. Selv etter 2-1-tapet for Sunderland lørdag, har Koeman tro på at de skal klare å ta igjen Liverpool på tampen av sesongen.

Liverpool på sin side jakter selvsagt fortsatt Champions League-spill. Liverpool må ta inn fire poeng, og en målforskjell på 13 fra Manchester United for å ta plassen. Med andre ord må Liverpool mest sannsynlig ta inn fem poeng i slutten. Men Koeman har ikke mye tro på at Liverpools mannskap skal få med seg ni poeng mot Chelsea (B), Crystal Palace (H) og Stoke (B).

- Jeg tror fortsatt på europacupspill. Men vi viste ikke nok i dag. Men vi fortsetter å kjøre på, og det er tre kamper igjen å spille så alt er mulig, sa Koeman i intervjusonen etter kampen.

Da han kom til pressekonferansen, var han enda mer offensiv.

- Vi vet at Liverpool ikke vinner alle kampene, sa Koeman. 

Selv har Southampton igjen Leicester (B), Aston Villa (H) og Manchester City (B).

For å sikre en plass direkte i Europa League, er 5. plassen viktig. Men også 6. plassen og kanskje 7. plassen kan gi en plass i kvalifiseringen, litt avhengig av hvordan det går i FA-cupfinalen mellom Arsenal og Aston Villa. Les mer om reglene for kvalifisering til europacupene her.

Tottenham har for øvrig igjen kamper mot Stoke (B), Hull (H) og Everton (B). Mens Manchester United har igjen Crystal Palace (B), Arsenal (H) og Hull (B).