Kolo slutter seg til landslaget på tirsdag

Liverpool-forsvarer Kolo Touré (33) reiser til Afrikamesterskapet etter Wimbledon-kampen.

Kolo Touré kan miste så mange som åtte Liverpool-kamper dersom Elfensbenkysten når finalen i Afrikamesterskapet, som pågår mellom 17. januar og 8. februar. Etter mandagens kamp mot Wimbledon, reiser Liverpool-stopperen for å slutte seg til lagkameratene i den ivorianske landslagstroppen.

– Det er alltid vanskelig å forlate klubben i løpet av sesongen. Hva sier man som spiller? Man ønsker ikke å gå glipp av kamper for klubblaget, men vi afrikanere vil gjerne gjøre kontinentet vårt stolt. Jeg er afrikansk og ivoriansk, så hvis landslaget kaller meg opp, må jeg ta takke ja, sier Touré til Liverpool Echo.

Gir seg på landslaget

33-åringen har spilt 112 kamper for Elfenbenskysten, men etter vinterens mesterskap er det slutt.

– Jeg er ferdig etter dette. Forhåpentligvis kan jeg avslutte på topp. Jeg har hatt 15-16 flotte år på landslaget med både opp- og nedturer, og jeg håper at jeg ennå ikke har opplevd høydepunktet.

Les også: Skrtel returnerer fra karantene

Tourés avtale med Liverpool løper ut etter denne sesongen, men stopperveteranen håper at han får forlenge oppholdet på Merseyside. Foreløpig har ikke klubben tatt kontakt med ham for å diskutere en kontraktsforlengelse, og Touré innser at Afrikamesterskapet ikke styrker mulighetene for å få ny kontrakt.

– Mens jeg er i Afrika vil jeg ikke kunne hjelpe laget. Andre spillere vil få sjansen, så alt jeg kan gjøre er å yte mitt beste når jeg kommer tilbake igjen. Får jeg muligheten til å bli her i ett år til, blir jeg veldig glad, men det er ikke opp til meg. Om jeg hadde skullet bli, ville jeg egentlig ha forventet å høre noe fra klubben.

Vil bli på Anfield

Det har han foreløpig ikke gjort. Men Touré legger ikke skjul på at han aller helst vil bli på Anfield.

– Jeg kommer til å nyte hvert eneste minutt jeg har igjen her. Ellers tenker jeg ikke så mye på fremtiden. Jeg har vært heldig som har fått spille for tre fantastiske klubber, og jeg kommer ikke til å nøle dersom jeg får muligheten til å fortsette å spille for denne utrolige klubben, sier forsvarsspilleren.

Les også: Mignolet ser frem til å møte Akinfenwa

Først står imidlertid Wimbledon for tur i FA-cupen – en turnering Touré vant to ganger med Arsenal. 33-åringen gleder seg til kampen, samtidig som han advarer mot å undervurdere League Two-klubben.

Advarer mot Wimbledon

– FA-cupen er en viktig turnering. Jeg har vunnet den tre ganger med to klubber, og jeg håper å vinne den med Liverpool også. Vi vet at det blir en fysisk kamp i morgen. Slike kamper dreier seg om konsentrasjon og respekt. De har gjort det bra som har nådd tredje runde, og vi må behandle kampen som en vanlig Premier League-kamp. Når man spiller kamper som dette må man være klare til dyst og gi 100 prosent.

Les også: Liverpool møter «FIFAs sterkeste»

Liverpool kommer fra 2-2 mot tabelljumbo Leicester i Premier League, og Touré understreker at rødtrøyene må være mer solide defensivt mot Wimbledon i morgen.

 – Kamper som denne kan være tøffere enn oppgjør i Premier League. Vi møter spillere som spiller sitt livs kamp. De kommer til å nyte det, og fansen vil støtte dem. Presset er på oss og de kommer til å gi alt. Vi må være profesjonelle og gjøre jobbene våre, advarer Touré overfor Liverpool Echo.