Kolo vant finalen

Det måtte ekstraomganger til for å skille Ghana og Elfenbenskysten i finalen av Afrikamesterskapet, men «Elefantene» gikk seirende ut etter en dramatisk straffekonkurranse.

Kolo Touré spilte hele kampen for Elfenbenskysten, og stopperveteranen scoret på sitt straffeforsøk etter at det sto 0–0 da dommeren blåste av 120 minutter fotball. Straffen ble satt knallhardt i keepers høyre hjørne.

Elfenbenskysten bommet på begge sine to første straffer, og Ghana hadde halvannen hånd på pokalen, men nervene tok overhånd. De bommet to ganger på rappen, og det var likt etter fem straffer hver.

Det endte til slutt med at keeperne skulle avgjøre. Elfenbenskystens målvakt reddet keeperkollegaens skudd, før han selv ble helten ved å banke inn 9–8 på flott vis.

Liverpools midtstopper spilte en solid finale for vinnerlaget. Han har vært på banen i samfulle minutter og gjort sine saker bra under den prestisjetunge turneringen.

Dermed gir 33-åringen seg med landslagsfotball på topp. Før mesterskapet sa nemlig Touré at det er slutt etter det populære kontinentmesterskapet.

– Jeg er ferdig etter dette. Forhåpentligvis kan jeg avslutte på topp. Jeg har hatt 15–16 flotte år på landslaget med både opp- og nedturer, og jeg håper at jeg ennå ikke har opplevd høydepunktet, sa ivorianeren.

Nå kan han endelig juble for sin første triumf i turneringen. Supporterklubben gratulerer!