Krise, mener Barrett og Evans

De anerkjente Liverpool-journalistene Tony Barrett og Tony Evans i The Times mener at Liverpool FC har havnet i en krisesituasjon.

Man må tilbake til 1931 for å finne sist Liverpool slapp inn fem mål i første omgang av en toppseriekamp.

- FSG må finne ut hva som er akseptabelt for Liverpool, mener Barrett.

Liverpool har ikke vunnet et eneste trofé på tre sesonger med Brendan Rodgers som manager, og man har altså gått fra 2.plass i fjor til 6.plass i år.

- Statistikken taler mot Rodgers når han skal i evalueringsmøte med FSG, slår Barrett fast.

- Liverpool har gått baklengs med rekordfart denne sesongen. Spørsmålet er om manageren eller transferkomiteen, eller begge, må stå til ansvar for dette.

Barrett undrer seg også på hvor oppsatt FSG er på å få suksess.

- Dette er deres lag, deres unge manager, og deres strategi. Krisen har eskalert. Liverpool har bare vunnet to av sine siste ni kamper.

Faktum er at Liverpool bare tok åtte poeng på sine ni siste kamper. De tok 25 poeng på de foregående ni kampene!

Det er åtte år siden sist Liverpool slapp inn seks mål – et 6-3 tap for Arsenal i ligacupen.

- Fremtiden ser desperat ut for Liverpool, mener Tony Evans.

- Brendan Rodgers vil få mesteparten av skylden for den dårlige avslutningen av sesongen, men manageren er et symptom på større problemer i klubben, legger han til.

Evans mener at det er «for mange kokker» i Liverpool.

- Flere spillere ble hentet til klubben mot managerens vilje. Han ble imidlertid oppfordret til å benytte dem av Fenway Sports Group. Det ble forventet av ham, og jobben hans sto i fare om han ikke lystret.

- FSG har det travelt. De ønsker å være med i Champions League. De er ikke dårlige eiere. FSG tar ikke penger ut av klubben. De vet at de kan selge klubben med profitt dersom den begynner å vinne ting. Ikke med det første, men heller ikke om så alt for lenge. Mike Gordon, den nest største investoren i FSG, har vært veldig aktiv i andre halvdel av sesongen, og har fungert nesten som en fotballdirektør. Dersom den rollen eksisterer, behøver man kanskje noen til å fylle den som har betydelig mer erfaring på feltet, mener Evans.

- Hva er løsningen på Liverpools problemer? En dyktig, kompetent daglig leder vil hjelpe. En fotballdirektør som kan ta ansvaret vil også bidra til at man slipper å lure på hvem det var som signerte hvilken spiller.

- Det er for mange mennesker på Anfield som ikke har resultater å vise til, inkludert manageren. Der er også for mange interessekonflikter, avslutter Evans.