Kun én uavgjort på de 18 siste mot United

Det ender «alltid» med en vinner når Liverpool møter Manchester United. Nå møtes lagene for første gang siden vertene sist tapte en ligakamp. Her kan du lese deg opp på statistikk før avspark!

I forrige sesong vant de røde 1–0 over Manchester United på Anfield. Allerede i det fjerde minuttet dukket Daniel Sturridge opp fora mål etter et hjørnespark, og spissen stusset en Daniel Agger-heading i nettmaskene fra kloss hold.

Før jul denne sesongen var det Salford-laget som stakk av med seieren. Wayne Rooney og Juan Mata kunne juble for 1–0 og 2–0 før pause, mens Robin van Persie gjorde ettermiddagen komplett for vertene med 3–0 på resultattavla foran egne supportere.

Av alle de 45 oppgjørene mellom lagene i Premier League-historien, både på hjemme- og bortebane, har det endt målløst bare én gang. Det skjedde på Anfield i september for snart ti år siden.

Det kåres ofte en vinner i nordvestderbyet: Kun én gang, i oktober 2011, på de 18 siste ligakampene har det endt uavgjort mellom Liverpool og Manchester United. Steven Gerrard scoret for de helrøde, mens Javier Hernández utliknet for gjestene.

Liverpool har vunnet 13 ganger mot rivalene i Premier League-sammenheng, og Manchester United står med 24. Hittil har det endt uavgjort åtte ganger mellom lagene i turneringen. På Anfield har vertskapet vunnet åtte, tapt ti og spilt uavgjort fire ganger i nordvestderbyet.

Den største Liverpool-seieren over Manchester United noensinne kom i historiens første møte mellom klubbene på Anfield. Da var gjestene kjent som Newton Heath. Liverpool vant hele 7–1 i kampen som ble spilt i 1895. Manchester Uniteds største seier over Liverpool på Anfield kom da de reiste hjem med solide 4–1 i 1969.

Steven Gerrard har funnet veien til nettmaskene ni ganger mot Manchester United i karrieren. Det er mer enn noen andre Liverpool-spillere. Scorer han i dag, blir han den første spilleren med tosifret antall scoringer i nordvestderbyet. George Wall (1885–1962) fra Manchester United står også oppført med ni mål i derbyet.

Liverpool har holdt nullen tre ganger i løpet av de 18 siste ligamøtene med Manchester United. To av dem kom forrige sesong, med 1–0 på Anfield og 3–0 på Old Trafford.

Seks Liverpool-spillere har scoret hat-trick mot rivalene fra øst i ligasammenheng tidligere, men bare to av dem har klart bragden siden 1936. Peter Beardsley gjorde det i 1990, mens Dirk Kuyt satte tre baller i kassa i 2011.

I Premier League-æraen har det blitt delt ut seks røde kort til Liverpool i kampene mot Manchester United. Michael Owen, Danny Murphy, Sami Hyypiä, Javier Mascherano (to ganger) og Jonjo Shelvey har alle blitt sendt i dusjen.

De helrøde har ikke tapt en eneste Premier League-kamp siden sist de møtte Manchester United, i desember. Etter den kampen lå Liverpool på 10.-plass med 21 poeng etter 16 runder. De lå ti poeng bak Louis van Gaals menn, 15 bak Manchester City og 18 bak Chelsea.

Siden den gang har laget vunnet ti kamper og spilt uavgjort tre ganger. Det betyr 33 av 39 mulige poeng. Liverpool står med fem strake trepoengere på bortebane etter det målløse Merseyside-derbyet i februar.

Emre Can spilte mot Manchester United også forrige sesong. Han startet i begge Champions League-kampene for Bayer Leverkusen mot Salford-laget, men endte opp med to tap.

Denne helga er det tre år siden Raheem Sterling fikk sin Liverpool-debut. Unggutten ble byttet inn i ligakampen mot Wigan på Anfield.

Daniel Sturridge spilte sin første kamp for Liverpool mot Manchester United i januar 2013. Spissen kom inn fra benken og scoret på Old Trafford. I dag kan han få sin 150. kamp i karrieren. Hittil står han med 60 scoringer.

Philippe Coutinhos fire siste nettkjenninger på Anfield har ikke kommet i små, mindre viktige kamper, men mot Tottenham, Manchester City (to ganger) og Arsenal.

I ligamøtet på Old Trafford før jul fikk Brad Jones spille sin første seriekamp for Liverpool på hele 21 måneder.

Med fire hjemmemål i ligaen er Steven Gerrard toppscoreren til Liverpool på Anfield denne sesongen.

Den neste scoringen hans vil ta ham inn på en topp-ti-plassering over klubbens mestscorende i ligaen noensinne. Han vil tangere Kenny Dalglish og Michael Owen, som begge står med 118.

Mario Balotelli scoret to ganger mot Manchester United da naboklubben Manchester City vant hele 6–1 på Old Trafford i oktober 2011. Han har fortsatt ikke scoret før det 82. minutt med liverbirden på brystet.

Liverpool er ubeseiret i sine ni siste kamper foran The Kop. De fire siste kampene har endt med seier. Laget har 13 strake kamper i Premier League uten tap før denne runden.

Med Brendan Rodgers bak roret har Liverpool tatt 199 poeng i Premier League. Dette blir nordirens 106. kamp som sjef for de røde i den engelske toppdivisjonen.

Hvis Liverpool vinner i dag, havner de i topp fire for første gang siden august.

Kilde: Ged Rea