Lallana jobber for å score mer

Adam Lallana jobber hardt på treningsfeltet for å bli en bedre målscorer. Midtbanespilleren er ikke fornøyd med fem mål på 39 kamper i sin debutsesong for Liverpool.

- I sommer skal jeg hvile skikkelig ut. Det er viktig for en spiller få skikkelig hvile etter endt sesong, men jeg ser frem til neste sesong allerede, sier den tidligere Southampton-kapteinen til Liverpoolfc.com.

- Sesongen har vært en berg og dalbane for meg. Jeg har slitt med mange skader, noe som har ført til at jeg aldri har kommet skikkelig i siget. Men nå ser jeg frem til morgendagens kamp. Jeg ønsker å avslutte sesongen med å vinne de to siste matchene, fortsetter han.

- Jeg jobber hardt for å bli en bedre avslutter, og for å forbedre meg som spiller. Foran denne sesongen hadde jeg som mål å komme opp i et tosifret antall scoringer, noe jeg ikke har klart å gjøre. Det tar jeg sikte på å forbedre neste sesong.

Nå forbereder Lallana seg på å ta farvel med kaptein Steven Gerrard.

- Jeg tror ikke vi har forstått at han skal forlate oss ennå. Helgen blir helt sikker følelsesladet, spesielt for Steven selv. Men vi har også en kamp til som skal spilles, borte mot Stoke. De to siste kampene blir helt sikkert litt annerledes, med masse følelser i sving.

- Steven vil etterlate seg et stort tomrom. Han er neste uerstattelig sentralt på midtbanen. Han har vært hjertet i laget. Jeg har sagt det tidligere, men alle spillerne må bidra litt ekstra etter at han har forlatt oss, for jeg tror ikke det er noen enkeltspiller som fullt ut kan erstatte ham.

- Vi har mange ledertyper i spillergruppen vår, så nå er det på tide at alle tar et steg opp og presterer på et enda høyere nivå. Liverpool er en fantastisk klubb, og jeg føler at vi neste sesong kan legge grunnlaget for mange gode år.

Nå er Lallana opptatt av å slå Crystal Palace i morgen, slik at Gerrard får et verdig farvel med Anfield.

- Palace er et godt lag, og vi har hatt et par tøffe bortekamper mot dem denne sesongen. De vil være etter etter å heve seg etter flere tap den siste tiden, etter at de berget plassen. Det blir en vanskelig kamp, men jeg ser frem til den.

- Vi må rette opp inntrykket etter noen skuffende tap på hjemmebane denne sesongen. Vi må også sørge for at vi legger så mye press på Manchester United som vi kan, for kampen om fjerdeplassen er ikke matematisk avgjort ennå. Så vi trenger seieren.

- Manchester United tapte tre kamper på rad nylig, så dersom de taper sine to siste kamper og vi vinner våre, vet du aldri. Vi må bare fokusere på oss selv, gjøre jobben vår, og så får det blir som det blir.

- Vi har hatt både oppturer og nedturer denne sesongen. Vi røk tidlig ut av Champions League, etter et par skuffende resultater på hjemmebane, men så slo vi Manchester City hjemme, og fant den stabiliteten vi trengte og leverte noen gode kamper. Det handler om å prestere stabilt på et høyt nivå. Jeg er sikker på at de yngre spillerne har blitt mer modne i løpet av sesongen, og forhåpentligvis gir det seg utslag i mer stabile prestasjoner ute på banen neste sesong.

SE ADAM LALLANAS SPILLERPROFIL PÅ LIVERPOOL.NO