Lallana sikter mot tosifret antall scoringer

Adam Lallana (26) har satt seg mål om å klare minst ti scoringer i debutsesongen på Anfield.

– I sesongoppkjøringen var målet å klare ti scoringer. Jeg har hatt noen skader og vært litt inn og ut av laget, men når vi nå spiller bra, ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal klare det, sier Lallana.

Forrige sesong scoret han ni ganger på 38 kamper for Southampton i Premier League. Så langt har Lallana notert seg for fire fulltreffere for Liverpool, og midtbaneeleganten er på utkikk etter sesongens femte når tabellnabo og Champions League-utfordrer Tottenham gjester Anfield i kveld.

Les også: Lallana drømmer om Wembley

– Det er fint å kunne bidra med scoringer, sier 26-åringen til Liverpools offisielle nettsted.

Saken fortsetter under videovinduet.


STORSPILTE: Adam Lallana spilte sin hittil kanskje beste kamp for Liverpool mot Swansea i romjula (video med tillatelse fra TV 2).

Lallana er omtrent like komfortabel med høyrefoten som med den antatt svakere venstrefoten, og han sier selv at han ikke lenger trenger å tenke over hvilken fot han skal bruke i ulike situasjoner på banen.

– Jeg har alltid jobbet med å bli bedre med begge beina. Det er en god egenskap å være like god med begge bein, og jeg ser frem til å bli enda bedre. Jeg ser mye på Santi Cazorla. Han slår til og med hjørnespark med sin svakeste fot. Jeg har alltid sett opp til ham; han er fantastisk.

Les også: Lallana sier optimismen er tilbake

Med kun ett tap på de siste 14 kampene er Liverpool blant formlagene i Europa. Lallana tror både den glimrende formen og Daniel Sturridge' etterlengtede retur har gjort spillerne stinne av selvtillit.

– Jeg føler at alt snudde rundt jul. Vi er på rett vei, og selvtilliten blir bedre for hver dag som går. Vi kjenner hverandre godt, og det er konkurranse om plassene. Nå ser vi bare opp og frem, avslutter han.

Lallana mistet Merseyside-derbyet på Goodison Park på grunn av skade, men engelskmannen er friskmeldt til kveldens kamp mot Tottenham på Anfield. Trolig er han også aktuell for en plass fra start.