Lar seg ikke skremme av prislappen

Roberto Firmino (23) frykter ikke presset av å ha kostet klubben hele 29 millioner pund. I stedet ser brassen på det som en tillitserklæring – og han gleder seg til å høre fansen live.

Det er nå drøyt tre uker siden Liverpool annonserte klubbens – foreløpig – nest dyreste spiller gjennom tidene. Den stive overgangssummen har imidlertid ikke skremt supporterne fra å ta overgangen imot med åpne armer, og selv bekymrer ikke Firmino seg.

– Ikke i det hele tatt. Jeg ser heller på det som en anerkjennelse og bekreftelse, sier nyervervelsen, med draktnummer elleve, i et eksklusivt intervju med den tyske storavisen Bild.

Angriperen, som kan bekle rollen som både spiss, offensiv midtbanespiller og indreløper, røper at han valgte Liverpool fordi rødtrøyene hadde fulgt ham nøye i over et år.

Les også: Ronaldinho: – En drøm for Liverpools spisser

– Jeg hadde en god følelse fra starten av, men jeg undersøkte selvsagt litt på nettet. Det har allerede imponert meg hvor mye klubben betyr rundt om i verden. Sammen med Manchester United er det den mest kjente og populære klubben fra England, sier 23-åringen.

Det vil hjelpe meg

Philippe Coutinho skal også ha honnør for at Firmino nå forbereder seg til en Premier League-sesong på Anfield. For under sommerens Copa América, der Brasil røk ut i kvartfinalen, skrøt The Kop-favoritten uhemmet av livet på Merseyside.

Overfor samme avis sier Firmino at de mange samtalene med Coutinho kommer til å hjelpe ham med å tilpasse seg livet i Nordvest-England. Duoen spilte sammen for Brasil flere ganger i juni, og Firmino påpeker at de forstår hverandre godt.

– Vi pratet selvfølgelig sammen om Liverpool under landslagssamlingen. Han har fortalt meg veldig mye, og det kommer helt klart til å hjelpe meg. Han er landsmannen min og vet allerede veldig mye om klubben, noe som gjør at det kan bli enklere for meg.

Saken fortsetter under.

SAMME LAND, SAMME ALDER, SAMME KLUBB: Coutinho og Firmino begeistrer fansen.

Firmino ble kjøpt av Hoffenheim under sommervinduet for fem år siden, men sluttet seg formelt til klubben et halvt år senere. I løpet av fire og en halv sesong i tysk fotball scoret stortalentet 49 ganger på totalt 153 opptredener.

– Verdens beste liga

Og erfaringen fra spill i Hoffenheim mener Firmino gir ham selv et godt grunnlag når turen nå går videre nordover. Fra før hadde han nemlig bare spilt 2.-divisjonsfotball med den brasilianske klubben Figueirense, så han lærte seg å jobbe enda hardere for å kunne hevde seg blant de beste, sier han.

Les også: Coutinho: – Gleder meg veldig til ny sesong

– Etter hvert innser en at man må jobbe veldig hardt for å klare det. Det kommer jeg til å gjøre i Liverpool også. Nå er jeg i verdens beste liga, og jeg kan utvikle meg selv der, legger han til.

Den største forskjellen fra tysk til engelsk fotball er antall kamper, tror Firmino, som de fire siste sesongene har spilt 35,5 kamper i snitt. Til sammenlikning var hans nye arbeidsgiver i aksjon 58 ganger fra august i fjor til mai.

– Fysisk sett er det en helt ny utfordring. Og med tre (hjemlige) turneringer og Europaligaen kan det bli over dobbelt så mange kamper. Med landslaget i tillegg kan det bli mer enn 60 kamper i løpet av sesongen!

På spørsmål om han har planer om å reise tilbake til Hoffenheim på et senere tidspunkt i karrieren, svarer brassen at han håper å kunne møte dem på motsatt banehalvdel.

Gleder seg til Anfield-opplevelsen

– Jeg har lyst til å returnere. Rådgiveren min bor i området, og jeg har mange venner der. Jeg vil gjerne komme tilbake, men kanskje som en motstander, slik at jeg kan møte dem med Liverpool i Europaligaen eller Champions League.

– Hva gleder du deg mest til med overgangen til Liverpool?

– Å være med supporterne på Anfield. Jeg får gåsehud av bare å tenke på når de synger «You’ll Never Walk Alone», svarer søramerikaneren.

Firmino har sammen med Coutinho fått forsinket ferie etter landslagsoppdraget forrige måned. Duoen forventes å begynne sesongoppkjøringen med Liverpool kommende uke.