LFC U18 v Birmingham U18 2-3

Liverpool er ute av juniorcupen. Det stod 2-2 etter 90 minutter, etter at Sinclair og Ejaria hadde scoret for vertene, men et mer effektivt Birmingham avgjorde i ekstraomgangene.

Liverpool: Firth; Whelan, Brewitt, Hart; Phillips, Chirivella, Rossiter, Ojo; Wilson, Canos; Sinclair (Ejaria 63)  Res: Rutter, Travis, Arnold, M. Gomes

Birmingham: Weaver, Cotton, Bernard, Cooper, Harding, Martin, Dunbar, Deadfield (Bailey 69), McFarlane, Potter (Seddon 102), O'Neill  Res: Smith, Lubala, Challis

1.omgang:

8.min: Liverpool med et bra angrep da man bretter opp på håndball vis og ballen havner hos Sheyi Ojo ute til venstre, men keeper har ikke alt for store problemer med skuddet fra skrå vinkel.

15.min: Wilson og Phillips kombinerer bra på høyresiden, nede ved dødlinja, men Sinclair kommer ikke helt fram på innlegget.

22.min: Rossiter og Wilson kombinerer og sistnevnte finner Adam Phillips på løp inn i feltet. Keeper får imidlertid skjermet han nok ut til at avslutningen ikke blir det midtbanespilleren hadde håpet på. Kampens første store sjanse.

31.min: 1-0 SINCLAIR - Spissen går fra midtstreken, holder unna forsvaret og avslutter med å sette ballen inn bak keeper i nærmeste hjørne og fra skrå vinkel.

44.min - 1-1 O'NEILL - Slurv fra Corey Whelan gjør at Potter kan spille frem til O'Neill som scorer nokså enkelt med en avslutning sentralt i banen.

Liverpool kontrollert en omgang hvor det skjedde overraskende lite foran målene, med tanke på de rødes juniorlag tidligere denne sesongen. Birmingham hadde tatt sine forholdsregler mot vertenes "store navn" offensivt og konsentrert seg om det defensive og skapt så godt som ingen ting framover. Jerome Sinclair scoret igjen, han har nettet i hver runde så langt, og hjemmelaget så ut til å gå til pause med ledelse da Birmingham meget overraskende greide å utligne rett før halvtid. De røde har mål i seg med sine spillere på midtbanen og i angrepet, men samtidig er man aldri trygg på hva som kan skje bakover. Neil Critchley må få sitt mannskap til å finne den rette balansen i 2.omgang.

2.omgang:

47.min:
Jerome Sinclair, en spiller som har vært mye plaget av skader, ligger og vrir seg med smerter i sitt venstre kne. Spissen greier å gå av banen ved egen hjelp.

50.min: Sinclair er heldigvis ute på banen igjen.

50.min: 1-2 DEADFIELD - Birmingham får innkast, O'Neill spiller til Deadfield og igjen er det åpent i Liverpools indre forsvar. Sam Deadfield kan gledestrålende sende Birmingham i ledelsen!

57.min: Sinclair spiller på tvers til Wilson som skyter på direkten fra 18 meter, men en meter over.

63.min: Jerome Sinclair må gi seg og Ovie Ejaria kommer inn.

69.min: Deadfield ut og Bailey inn for Birmingham.

72.min: Spanjolene Canos og Chirivella prøver seg med et par avslutninger etter hvert som Liverpool prøver å skru opp tempoet, men skuffende lite er blitt skapt offensivt så langt i 2.omgang.

77.min: 2-2 EJARIA - Phillips og Canos jobber godt nede på Liverpools venstrekant, Sergi Canos finner innbytter Ovie Ejaria dypt inne i feltet og spilleren som kom fra Arsenal snur på femøringen før han banker ballen i nettet.

82.min: Birmingham ligger lavt og forsvarer seg med mange mann, og Ojo prøver å utfordre ved hjørnet av straffefeltet. Skuddet går en liten meter utenfor det bortre krysset.

89.min: Ejaria får en ny mulighet, fra noe lenger hold, men denne gang går skuddet like utenfor.

90+1.min: Liverpool har hjertet i halsen da backen Cotton har kommet helt inn i straffefeltet til vertene, men keeper Firth kommer så vidt først på ballen.

90+2.min: Birmingham igjen, og denne gang er McFarlane svært nærme med et skudd som stryker stolpen fra 16 meter.

Sluttrapport (90 minutter): Totalt har nok Liverpool vært nærmest avansement etter 90 minutter, men Birmingham har vært et solid lag som har gitt god motstand. De har forsvart seg godt og mannsterkt, mens de har utnyttet Liverpools feil i de bakre rekker. Liverpools sterke offensive spillere har slitt med å få hull på gjestenes forsvar. Birmingham har blitt spilt lavere og Ojo har kommet mer med i kampen etter at han ble flyttet ut på høyresiden, og Canos gikk inn sentralt for skadede Sinclair. Da er det klart for ekstraomganger og eventuelt straffespark.

1.ekstraomgang:

94.min:
Wilson blir felt på 17 meter sentralt. Harry tar selv frisparket men greier ikke å få nok dupp på forsøket.

95.min: Phillips skyter fra skrått hold men keeper redder ved nærmeste stolpe. Liverpool har startet ekstraomgangene klart best.

100.min: Birmingham får en corner etter en enslig kontring, ballen spilles tilbake fra returrommet og mens Liverpool tror O'Neill er i offside holder linjemannen flagget nede. Firth greier imidlertid å få en hånd på ballen.

102.min: Potter ut og Seddon inn for Birmingham.

103.min: 2-3 DUNBAR - Birmingham kontrer igjen. Bailey avslutter og Firth gjør en god redning, men Dunbar er frempå og setter returen i mål.

2.ekstraomgang:

108.min: Birmingham scorer nesten igjen da Bailey, som har vært god etter at han kom inn, sender ballen forbi Firth fra skrått hold men Hart redder på streken.

113.min: Jordan Rossiter er utenfor sidelinjen med smerter i leggen, muligens krampe.

114.min: Ny sjanse for Birmingham og Bailey, men Firth gjør en god redning.

116.min: Rossiter ut og Madger Gomes inn for Liverpool.

117min: Ejaria skyter på direkten inne i feltet, men knallhardt rett på keeper.

119.min: Brewitt ut og Trent inn.

120+2.min: Ejaria med nye sjanse, denne gang på blank goal fra straffemerket, men ballen går utenfor.

Sluttrapport: Birmingham spilte en taktisk klok kamp, hvor de forsvarte seg med mange mann bak ballen og kontret helhjertet når de fikk sjansen. De begrenset Liverpool til "bare" to scoringer hvor de framme slet med å spille seg til klare muligheter og måtte ofte nøye seg med resultatløse cornere. De fleste sjansene falt til innbytter Ejaria, inkludert en gigantisk sjanse etter 122 minutter, men han greide bare å sette sitt første skudd. Bakover har juniorlaget vært sårbare hele sesongen, og ikke minst etter at innbytter Bailey kom inn for Birmingham var gjestene farlige de gangene de gikk framover. En kveld under pari for elevene til Neil Critchley, og de måtte betale med exit i juniorcupen.