Lijnders inn i trenerteamet

Liverpool er klar til å flytte Pepijn Lijnders opp i støtteapparatet rundt førstelaget. Fortsatt på utkikk etter ny assistentmanager.

Pepijn Lijnders kom til LFC for et år siden, og har hatt ansvaret for klubbens U16-lag på akademiet. 32-åringen har et godt rykte fra sine tidligere jobber i PSV Eindhoven og Porto, og skal ha imponert Liverpool-ledelsen nok til at han nå vil forfremmes og bli flyttet opp i trenerteamet rundt førstelaget, rapporterer James Pearce i Liverpool Echo.
 

Nederlenderen var fem år i PSV Eindhoven, før han flyttet til FC Porto. Der var han i syv sesonger, og jobbet på alle nivåer, helt opp til førstelagsnivå. Han overtok jobben til Michael Beale i august i fjor, da Beale fikk jobb som U21-sjef.

 

Hans fotballfilosofi handler om to mål: vinne, og utvikling. Han fokuserer på angrepsfotball, og krever at spillerne skal presse utrettelig for å vinne ballen tilbake.

 

Fra støtteapparatet rundt Brendan Rodgers har førstelagstrener Mike Marsh og assistentmanager Colin Pascoe mistet jobbene sine denne sommeren. Pearce melder at Lijnders vil overta jobben som førstelagstrener. Liverpool er fortsatt på jakt etter en erstatning for Pascoe, og skal være på utkikk etter en erfaren trener for den rollen.

 

The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin intervjuet akademidirektør Alex Inglethorpe i fjor høst. Da sa han følgende om den nå 32 år gamle nederlenderen:

 

«Pepijn er 31 år og er en ung trener fra Nederland, men har likevel mye erfaring. Han arbeidet fem år i PSV før han de sju siste årene har vært trener i Porto. Jeg vil si at han blir regnet som en av de beste unge trenerne i Europa, og det å få ham hit anser vi som et virkelig kupp. En fantastisk person, så entusiastisk for fotball og utvikling av spillere. Man kan bare se på den suksessen som Porto har hatt med å få fram spillere, og jeg vet at våre spillere vil bli inspirert av å arbeide sammen med Pepijn Lijnders.»