Litt tall og statistikk før dagens kamp

Liverpool spiller i kveld sin bortekamp nummer 2000 i den øverste divisjonen.

Kampen i ettermiddag vil bli alt annet enn enkel for Liverpool, men forrige gang Liverpool spilte Vicarage Road ble det en svært så komfortabel seier. Liverpool vant 3-0, med scoringer av Peter Crouch (2) og Craig Bellamy.
 
Ikke nok med det, Liverpool har totalt vunnet de fire siste oppgjørene borte mot Watford.
 
Dagens kamp blir for øvrig Liverpools 2000. bortekamp i den øverste divisjonen. Liverpool har 655 seire, 532 uavgjort og 812 tap. 
 
Historisk sette er det også god grunn til å forvente oss mål i dag. Lagene har faktisk aldri spilt 0-0 når de har møttes. Liverpools største seier på Vicarage Road kom i februar 1988, da vant Liverpool 4-1.

Årets sesong

En seier i dag betyr at Liverpool har fem poeng mer enn på tilsvarende tid forrige sesong. For et år siden hadde Liverpool 22 poeng på 17 kamper, med en målforskjell på minus 3.
 
I de ni kampene der Liverpool har scoret først i serien denne sesongen, har det blitt fem seire og fire uavgjort. 
 
 
Watford har på sin side tatt 11 av sine 25 poeng på hjemmebane. Laget har vunnet syv seriekamper, noe som er to mer enn hele forrige sesong i Premier League (2006/07). 
 
Samtidig har de gulkledde kun scoret seks mål på hjemmebane, kun Aston Villa har nettet færre foran egne fans. 
 
 
Watford har heller ikke et bredt utvalg av målscorere, men de som putter, har levert strålende denne sesongen. Kun fire spillere har scoret i serien. Odion Ighalo (10) og Troy Deeny (5) har scoret 15 av 18 mål. Miguel Layun (som nå er på utlån) og Almen Abdi står for de andre scoringene (+ et selvmål av Villas Alan Hutton).

Tre strake

Watford står med tre strake seire i Premier League.
 
De gulkleddes manager Quique Sanchez Florez har faktisk vunnet mot Liverpool tidligere. Han var Atletico Madrids manager da spanjolene slo Liverpool ut av Europaligaen i 2010. En turnering hovedstadslaget vant. 
 
Florez er for øvrig gudsønnen til den spanske legenden Alfredo Di Stefano.
 
Statistikk hentet fra Ged Rea.