Liverpool besøker Australia i sommer

De australske byene Brisbane og Adelaide får trolig besøk av Liverpool til sommeren.

Lokalavisen Liverpool Echo melder at Liverpool legger deler av sesongoppkjøringen foran 2015/2016-sesongen til Australia. Ifølge avisen vil Merseyside-klubben spille to kamper på australsk jord under pre-season, og byene Brisbane og Adelaide ligger an til å bli vertskap for de røde.

To kamper i Australia

Avisen skriver at Liverpool skal spille to kamper i Australia. I tillegg planlegger Anfield-klubben å spille kamper i Kina og Indonesia på vei til og fra Australia. Pre-season-turen skal vare i to uker, men det er ennå ikke offisielt bekreftet hvor kampene vil spilles. Adelaide og Brisbane virker imidlertid som sikre kort.

Les også: Pre-season-kamp mot Brisbane Roar?

I 2013 spilte Liverpool foran 82 000 mennesker i Jakarta i Indonesia, og klubbens avtale med det indonesiske flyselskapet Garuda gjør en retur til øya sannsynlig. Echo lanserer likevel den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur som et mulig alternativ til det forventede Indonesia-besøket.

Forventer stor interesse

Den kinesiske byen Macau, som ligger cirka 40 mil vest for Hong Kong, får trolig også besøk av Liverpool til sommeren. Forrige gang Premier League-klubben besøkte Kina var i 2011.

Les også: U18 til Indonesia

Liverpools forrige besøk i Australia var en stor suksess, og 95 000 tilskuere var på plass da rødtrøyene spilte på Melbourne Cricket Ground i 2013. Til sommeren blir sannsligvis Adelaide Oval med en kapasitet på 53 000 tilskuere og Suncorp Stadium i Brisbane med en kapasitet på 52 500 tilskuere vertskap for de helrøde. I fjor var La Liga-klubben Málaga på besøk i Adelaide, og andalusierne trakk 23 000 tilskuere. De lokale arrangørene regner med at Liverpool vil lokke langt flere mennesker til stadion.